A3 Haber

Depremden zarar gören Hatay Havalimanı hizmet vermeye başladı

Depremden zarar gören Hatay Havalimanı hizmet vermeye başladı

Depremden zarar gören Hatay Havalimanı hizmet vermeye başladı
Şubat 12
16:57 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle pistinde hasar oluşan Hatay Havalimanı’nın bugün hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından, depremlerde zarar gören Hatay Havalimanı’na ilişkin paylaşımda bulunuldu. Havalimanının pistinin onarım öncesi ve sonrası görsellerinin de yer aldığı paylaşımda, “Hatay Havalimanı pistindeki hasarı hızlıca onardık. Havalimanımız bugün hizmet vermeye başladı” ifadesi kullanıldı.

​​​​​​​Öte yandan, havalimanındaki onarım çalışmalarını gerçekleştiren İGA’dan da konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, depremlerde aldığı ağır hasar sonrasında kullanılamaz hale gelen ve tüm uçuşların durdurulduğu Hatay Havalimanı pistindeki tahribatın, bölgeye hızla intikal eden İGA inşaat ve teknik ekiplerinin hummalı çalışması ile onarıldığı kaydedilerek, “Afet bölgesine gönderilen lojistik yardımların ulaştırılması için hayati önem teşkil eden Hatay Havalimanı’nın pistinin öncelikli olan iki kilometrelik bölümündeki çalışmalar, 12 Şubat Pazar günü itibarıyla tamamlanarak operasyona hazır hale getirildi.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, tüm bölgeyi sarsan depremler sonucunda 3 kilometrelik pistin 45 ayrı noktasında oluşan parçalanma ve yarıklar sebebiyle Hatay Havalimanı’nın ulaşıma kapatıldığı anımsatılarak, “Şehir merkezine yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunan ve yardımların zamanında bölgeye ulaşabilmesi için kritik önem teşkil eden havalimanının bir an önce hizmete açılması bekleniyordu” değerlendirmesinde bulunuldu.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER