A3 Haber

Fatih Altaylı: YSK seçimi altı ay veya bir yıl erteleyebilir

Fatih Altaylı: YSK seçimi altı ay veya bir yıl erteleyebilir

Fatih Altaylı: YSK seçimi altı ay veya bir yıl erteleyebilir
Şubat 13
13:53 2023

AKP’nin Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra seçimleri altı ay veya bir yıl ertelemek için Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) devreye sokacağı öne sürüldü.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, “Seçimi YSK’ya erteletme planı” başlıklı yazısında, kendine seçimlerin altı ay veya bir yıl ertelenebileceğine yönelik bilgiler geldiğini yazdı.

İktidar kanadının, seçimleri erteletme işini YSK’ya havale edeceğini yazan Altaylı, işletilmek istenen sürece dair şunları kaydetti: “Önce bir seçim kararı alınacak. Sonra YSK, dört ilde tamamen altı ilde ise kısmen seçim sürecini yürütmesinin fiilen imkansız hale geldiğini bildirecek ve seçimlerin ertelenmesini isteyecek. Böylelikle seçimler en az altı ay, muhtemelen bir yıl ertelenecek.”

Benzer duyumu gazeteci Deniz Zeyrek de Fox TV’deki Orta Sayfa programında dile getirmişti.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey hükümet yetkilisi de, depremden etkilenen bölgelerin Türkiye nüfusunun yüzde 15’ini oluşturduğunu belirterek “Gelişmelere bakacağız ama şu anda 14 Mayıs’ta seçim yapmanın çok ciddi güçlükleri var” demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’se 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlerin depremler nedeniyle 18 Haziran’a kalabileceğini söylemişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER