A3 Haber

Gazeteci Güngör Mengi yaşamını yitirdi

Gazeteci Güngör Mengi yaşamını yitirdi

Gazeteci Güngör Mengi yaşamını yitirdi
Şubat 16
21:30 2023

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki dönem başkanlarından olan Güngör Mengi yaşamını yitirdi. Mengi’nin cenazesinin 18 Şubat 2023 günü öğle namazından sonra Alsancak Hocazade Cami’nden kaldırılacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki dönem başkanlarından, Duayen Gazeteci Güngör Mengi’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mengi’nin cenazesi 18 Şubat 2023 Cumartesi günü öğle namazında Alsancak Hocazade Cami’nden kaldırılacak.

Güngör Mengi kimdir?

Güngör Mengi 19 Ocak 1940’da Çanakkale Bayramiç’de doğdu. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’den mezun oldu. Güngör Mengi 1959’da Demokrat İzmir gazetesinde gazeteciliğe başladı. 1964-1971 arasında Ege bölgesinde yayımlanan, İzmir’de basılan Yeni Asır gazetesinde haber müdürü olarak görev yaptı. 1971’de Devir gazetesine geçen Mengi, bu gazetede bir yıl boyunca yazı işleri müdürlüğü yapmasının ardından yeniden Yeni Asır gazetesine döndü. 1972-1987 arasında Yeni Asır’da başyazarlık ve yazı işleri müdürlüğü yaptı. Daha sonra Sabah gazetesine transfer oldu. Sabah gazetesinde murahhas üyelik ve yazarlık, daha sonra başyazarlık yaptı. Sabah’tan ayrılıp 2002’de gazeteci arkadaşlarıyla beraber Vatan gazetesini kurdu ve başyazar olarak görev yaptı. Güngör Mengi, 1962’de ilk evliliğini Gülsen Tözün ile yaptı ve bu evlilikten Gülgün ve Cem adlı iki çocuğu bulunuyor. Mengi, 1992’de gazeteci yazar Ruhat Mengi (Ünaldı) ile ikinci evliliğini yaptı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER