A3 Haber

TIME dergisinden deprem analizi: Türkiye’de yönetmelikler kapsamlı ama uygulanmıyor

TIME dergisinden deprem analizi: Türkiye’de yönetmelikler kapsamlı ama uygulanmıyor

TIME dergisinden deprem analizi: Türkiye’de yönetmelikler kapsamlı ama uygulanmıyor
Şubat 16
20:20 2023

ABD merkezli TIME dergisi “Türkiye’nin deprem müdahalesindeki başarısızlıkları” başlıklı bir analiz yayımladı. Maraş merkezli depremler ve sarsıntıların ardından yaşanan sürecin aktarıldığı yazıda, 8 Şubat’ta uygulanan Twitter kısıtlaması ile iletişimin büyük ölçüde kesildiği belirtildi. Dergiye konuşan uzmanlar, Türkiye’de birçok binanın deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmediğini ancak deprem yönetmeliklerinin ise kapsamlı olduğunu söyledi.

TIME’a konuşan uzmanlar, Türkiye’de birçok binanın deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmediğini söyledi.

Miyamoto International’ın CEO’su ve yapı mühendisi Dr. H. Kit Miyamoto, Türkiye’deki yönetmeliklerin fazlasıyla kapsamlı olduğunu ancak uygulanmadığını belirtti.

“Bu yönetmeliklerin uygulanmasında sorun yaşanıyor” diyen Miyamoto, Türkiye’de inşaatın önemli bir sektör olması nedeniyle hükümetin yönetmelikleri ‘görmezden geldiğini’ ifade etti.

Deprem nedeniyle büyük bir yıkımın meydana geldiği Antakya’da yaşayan 24 yaşındaki Suriyeli görüntü yönetmeni AlBaraa Haddad ise hükümetin tepkisini şok edici diyerek niteledi. Depremlerin ilk iki gününde çok az sayıda yetkilinin bölgeye gittiğini söyleyen Haddad, bu süreçte birçok insanın enkaz altında yardım beklediğini dile getirdi. TIME’a konuşan Haddad, “Şehir tamamen yok oldu. Neredeyse depremlerden etkilenmeyen bina yok. Bina yıkılmamış olsa bile içinde yaşamak güvenli değil” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER