A3 Haber

Finlandiya: İsveç ile aynı anda NATO’ya üye olmamız Türkiye’nin elinde

Finlandiya: İsveç ile aynı anda NATO’ya üye olmamız Türkiye’nin elinde

Finlandiya: İsveç ile aynı anda NATO’ya üye olmamız Türkiye’nin elinde
Şubat 22
19:42 2023

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç ile aynı anda NATO’ya girmek istediklerini ve bunun da Türkiye’nin elinde olduğunu belirtti.

BBC News’te yer alan habere göre, Niinistö, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Norveç Başbakanı Gahr Store ile İsveç’in Harpsund kentinde bir araya geldi. Liderler görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Sauli Niinistö, “Finlandiya’nın NATO üyeliği süreci İsveç ile beraber devam ediyor. İsveç ile birlikte el ele NATO’ya girmek istiyoruz. Ama bu konuda bir şey yapamıyoruz, onay Türkiye’nin elinde, Türkiye şu an ne düşünüyor bilemiyorum” şeklinde konuştu.

İsveç Başbakanı Kristersson, Türkiye ile NATO görüşmelerinin devam ettiğini kaydederek, “İskandinavya bölgesinin kendine has koşulları var. Aramızdaki işbirliği NATO’ya derinlik kazandıracak. İsveç ve Finlandiya NATO üyesi olunca, bölgemiz NATO’nun en kuzeyi olacak. Türkiye ile de NATO üyeliği görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Norveç Başbakanı Gahr Store ise Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini desteklediklerini ve bu ülkelerin NATO’ya güç katacağını ifade etti. Store, “Rusya giderek daha öngörülemez bir hale geldi. Rusya’dan İskandinavya ülkelerine yönelik siber savaşı, hibrit savaşı olmak üzere çok farklı ve tehlikeli yöntemler kullanılıyor. Bu açıdan da düşündüğümüzde İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girebilmesi önemli” diye konuştu.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER