A3 Haber

Akşener: Son aldığımız duyuma göre seçim 14 Mayıs’ta yapılacak

Akşener: Son aldığımız duyuma göre seçim 14 Mayıs’ta yapılacak

Akşener: Son aldığımız duyuma göre seçim 14 Mayıs’ta yapılacak
Şubat 24
10:48 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Fox Tv’de İlker Karagöz’ün Çalar Saat adlı programında canlı yayında konuştu.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin en geç 18 Haziran’da yapılması gerektiğini söyleyen Akşener, “18 Haziran’da kesinlikle bu seçim olacaktır, olmalıdır. Son aldığımız duyum, 14 Mayıs’ta seçim kararını Sayın Erdoğan’ın aldığına dair. 14 Mayıs’a yetiştireceğiz deniliyorsa, yetiştirilir. Ama bu kararı Sayın Erdoğan almak zorunda.”

Akşener’in diğer açıklamaları şu şekilde:

  • Bir afet kaderdir ama afetin felakete dönmesi ihmaldir, yanlışlıktır, beceriksizliktir, liyakatsizliktir. Bu coğrafyanın bir afet kaderiyle karşı karşıya olduğunu bütün bilim insanları söyledi. 1999’da Gölcük’ten başlayarak sonrasında Düzce’ye doğru giden bir aks vardı. O depremde Avcılar da hasar gördü. 2022’de bizi yönetenler işbaşına geldiler. 21 yılı doldurdular, iş başındalar. 2017’de bürokrasi dedikleri illetten kurtulmak için yeni bir sisteme geçildi. Bütün yanlışların arka planında beceriksizlik ve liyakatsizliğin yanı sıra yukardan talimat gelmeyince kimsenin kıpırdamadığı bir sistem. Bir afet kaderdir ama felakete Beştepe’dendir. Umarım buradan bir ders çıkarılır ve liyakatsizliğin önlenmesi için adımlar atılır.
  • Ben Sayın Erdoğan’ın yerinde olsaydım sabah 08.00’i geçmemek kaydıyla bütün siyasi partilerin genel başkanlarını arayıp ya da arattırıp ne yapabiliriz konuşurdum. Sivil Savunma Kanunu 2009’da kaldırıldı. AFAD’a verilen görevler acayip yüksek ama yapılan bir şey yok. Marmara Depremi’nin ikinci gününde kilometre başına düşen Mehmetçik 0,69 olurken, 6 Şubat Depremi’nden 2 gün sonra bu rakam 0,03 oldu. Mevcut envanterinde bulunan birçok malzemenin başta Suriye olmak üzere farklı ülkelere gönderildiği iddia ediliyor. Depo kayıtlarında bulunan 19 bin 858 seyyar tuvalet, kadınlar benden en çok bunu istedi. Özgeçmişlerine ulaşılan 65 AFAD müdürünün sadece 15 il müdürü afetle mücadele ile ilgili bölümlerden mezun. Onlar da deprem bölgelerinde görev yapmıyorlar.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER