A3 Haber

MHP, AKP’nin listesinden mi seçimlere girecek?

MHP, AKP’nin listesinden mi seçimlere girecek?

MHP, AKP’nin listesinden mi seçimlere girecek?
Şubat 27
09:52 2023

Gazeteci Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk, deprem felaketiyle birlikte tartışmaya açılan seçim tarihi, milletvekili seçimleri için MHP’nin AKP’nin listelerinde yer alması tartışmalarını değerlendirdi. İki partininin de reddetmediği gelişmenin seçimlerde baraj endişesinden kaynaklandığına vurgu yapılırken, son gelişmelerin iktidarın gittikçe güç kaybettiğinin göstergesi olduğunu savundular.

Gazeteci Ahmet Nesin’in Youtube kanalında son gelişmeleri değerlendiren iki gazeteci, deprem sırasında Kızılay’ın ürettiği çadırları AHBAP Derneği’ne para karşılığı satılmasına yönelik tepkilere dikkat çektiler. Nesin, Kızılay’ın yangından mal kaçırır gibi davrandığını belirtirken, Öztürk ise Kızılay’ın sadece çadır değil, vatandaşlardan topladığı kanları da ücret karşılığı yeniden vatandaşa sattığını söyledi. Öztürk Kızılay’ın dernek olmaktan çıkıp holding olduğunu, kurduğu şirketlerde kendi yandaşlarına iş ve ekonomik imkanlar yarattığını örnekleri ile açıkladı.

Gazeteci Ahmet Nesin ise seçimlerde oluşan iki blogun milletvekili sayısının anayasa ve önemli yasalarda yeterli olmayacağının altını çizerek, HDP’nin seçim sonrasında anahtar parti olacağına dikkat çekti. İktidarın özellikle spor karşılaşmalarında kendisine karşı oluşan tepkiye gösterdiği reflekse de vurgu yapan Nesin, MHP’nin düşürülmesine rağmen baraj sorunu yaşadığını belirtti.

Gazeteci Ahmet Nesin’in Youtube kanalındaki programda konuşularların ayrıntılarını aşağıda izleyebilirsiniz.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER