A3 Haber

İmamoğlu ve Yavaş Akşener ile görüştü, yeni formül masada. Toplantı saati ertelendi

İmamoğlu ve Yavaş Akşener ile görüştü, yeni formül masada. Toplantı saati ertelendi

İmamoğlu ve Yavaş Akşener ile görüştü, yeni formül masada. Toplantı saati ertelendi
Mart 06
13:46 2023

Millet İttifakı’nın toplantısına dakikalar kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu anda İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti.

 

Millet İttifakı’nın ortak adayın açıklanmasının beklendiği toplantıya dakikalar kala, İmamoğlu ve Yavaş; Akşener ile görüşmek üzere İyi Parti binasına gitti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Emrem İmamoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Türkiyemizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa’nın stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. Buna binaen buradayız. Duygularımızı paylaştık. “

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise öyle konuştu:

“Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik. Değerlendirecekler.” 

İyi Parti’den yeni öneri

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın Akşener’e ziyareti sonrası yaptığı açıklama yeni önerilerini dile getirdi:
“Milletin sesi, iradesi olma sorumluluğunu en başından bu yana duyan ve bu sorumluluk bilinci ile hareket eden genel başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı, yeni bir öneri ile millet ittifakına önerisini sundu.
İki belediye başkanına, seçilecek 13. cumhurbaşkanın yetkili, icracı iki yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletti.”

Toplantı saati değişti

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Millet İttifakı’na dönmeye davet etmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Meral Akşener’e gitmeleri nedeniyle Millet İttifakı’nın saat 14.00’te planlanan buluşması, İyi Parti’deki görüşmeden beklenen haber nedeniyle 15.00’e ertelendi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER