A3 Haber

CHP’li Özgür Özel, HDP’nin “Görüşmeye bekliyoruz” çağrısına yanıt verdi: Ziyaret olasıdır…

CHP’li Özgür Özel, HDP’nin “Görüşmeye bekliyoruz” çağrısına yanıt verdi: Ziyaret olasıdır…

CHP’li Özgür Özel, HDP’nin “Görüşmeye bekliyoruz” çağrısına yanıt verdi: Ziyaret olasıdır…
Mart 07
09:11 2023

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, HaberTürk’te canlı yayında adaylığı ilan edilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunarak “Ortak adaylığı konuşmak için genel merkezimize bekliyoruz” demişti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlendi. Adayın belirlenmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Sancar, HaberTürk’te canlı yayında Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunarak “Ortak adaylığı konuşmak için genel merkezimize bekliyoruz” dedi. Partisinin aday çıkarıp çıkarmayacağına yönelik konuşan Sancar, “Bu sürecin sonunda aday çıkarır mıyız, çıkarmaz mıyız tabii ki kurullarımız ve ittifak güçlerimizle yapacağımız görüşmelerde karara bağlanacaktır” diye konuşmuştu.

CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel tarafından, Habertürk TV’de canlı yayınında HDP’nin çağrısına yanıt verdi. Özel, “HDP, diğer gruplar gibi milletin oyladığı, 6 milyon oy almış, gidin orada siyaset yapın diye oy verilmiş bir partidir. Yok saymak, ötekileştirmek olmaz. Ben seçim güvenliğine ilişkin HDP’yi daha önce ziyaret etmiştim. HDP’nin genel merkezine de ziyaret yapılır” diye konuştu.

Özel, HDP’yi ziyaret edip etmeyeceklerine ilişkin şöyle söyledi: “Ülkeyi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayının her siyasi partiyi ziyaret edip, yapacaklarını anlatması son derece normal. Ziyaret olasıdır. Ben mecliste grup başkanvekilliği yapıyorum. HDP, diğer gruplar gibi milletin oyladığı, 6 milyon oy almış, gidin orada siyaset yapın diye oy verilmiş bir partidir. Yok saymak , ötekileştirmek olmaz. Ben seçim güvenliğine ilişkin HDP’yi daha önce ziyaret etmiştim. HDP’nin genel merkezine de ziyaret yapılır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER