Site icon A3 Haber

Emek ve Özgürlük İttifakı “Kılıçdaroğlu” gündemiyle toplanıyor: Destek verecekler mi?

HDP öncülüğünde Emek ve Özgürlük İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin liderleri ve eş başkanları bu hafta içinde Ankara’da bir toplantı yapacak. Kritik toplantının ardından, İttifakın “ortak aday” konusundaki bakışı netleşecek.

Siyasette yaşanan fırtınalı günlerin ardından Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayını duyurdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının duyurulduğu toplantının ardından ilk tebrik HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan geldi, Kılıçdaroğlu’na “Kapımız açık” mesajı verildi.

Politikyol’da bir yazı kaleme alan Sibel Hürtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nı oluşturan partilerin liderleri ve eş başkanlarının bu hafta içinde Ankara’da bir toplantı yapacağını yazdı.

İttifakın tutumunun bu toplantıda netleşeceğini yazan Hürtaş, Kılıçdaroğlu’na verilecek desteğin şartlı olacağını dile getirdi. İttifak; Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan (SMF) oluşuyor.

Hürtaş’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Ortak aday tartışmasında HDP, bu kez şartlı bir destek sunacağını söyleyerek, kitlesini de rahatlatma yolunda. Ama bu “şartlı destekten” hemen akıllara, “Milletvekili pazarlığı, cumhurbaşkanlığı pazarlığı” gibi günlük siyasi tartışmalar gelmesin.

HDP, böyle bir anlayışa ve siyasi tavra katiyen karşı. HDP’nin şartlı desteği, tam olarak da Geçiş Süreci Projesi’nde yer alacak hamlelere ilişkin.

Bunlar ne mi? Mesala, HDP’nin de Geçiş Sürecine ilişkin Yol Haritası’nda dile getirdiği bazı maddeler. Terörle Mücadele Yasası’nın yeniden ele alınması, Cezaevlerindeki sorunlar, HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri, HDP üyeleri ile siyasi tutukluların durumu…

Listenin ilk başında ise Kürt sorununun çözümü var. HDP ancak bunların dile getirilmesi durumunda, kendi kitlesini rahatlatabileceğini düşünüyor. HDP’nin öne sürdüğü bu liste değişir mi? Bunu Emek ve Özgürlük İttifakının muhtemel bu hafta içinde Ankara’da düzenleyeceği toplantıda karar verilecek.

Exit mobile version