A3 Haber

Almanya’da kiliseye silahlı saldırı: Yedi ölü, çok sayıda yaralı

Almanya’da kiliseye silahlı saldırı: Yedi ölü, çok sayıda yaralı

Almanya’da kiliseye silahlı saldırı: Yedi ölü, çok sayıda yaralı
Mart 10
10:03 2023

Almanya’nın Hamburg kentindeki bir kilisede gerçekleşen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre yedi kişi öldü.

Associated Press’in aktardığ habere göre Hamburg’un Grossborstel semtindeki Yehova Şahitlerine ait bir kiliseye yapılan saldırıyı güvenlik çevrelerinin “öfkeden kaynaklanan” bir saldırı olarak değerlendirdiği bilgisi paylaşıldı.

Polisin açıklamasında özel bir çevik kuvvet biriminin üç katlı kilise binasına girdiği esnada bir el silah sesi duyulduğu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin de ölenlerin arasında bulunabileceği kaydedildi.

Polis sözcüsü Holger Vehren, saldırıyla ilgili olarak “Burada birkaç kişinin öldüğünü biliyoruz; birkaç kişi de yaralı, hastanelere kaldırıldılar” dedi.

Hamburg polisi cuma günü erken saatlerde yaptığı açıklamada tek bir saldırgan olduğuna inandıklarını ve güvenlik güçlerini bölgeden kademeli olarak geri çektiklerini söyledi.

Polis, “Saldırının motivasyonuna ilişkin soruşturma devam ediyor” dedi.

Alman haber ajansı dpa’ya konuşan görgü tanığı Laura Bauch, “20 saniye ile bir dakika arasında değişen aralıklarla birkaç el ateş edildi” dedi. Bir başka görgü tanığı ise en az 25 el silah sesi duyduğunu söyledi.

Yehova Şahitleri kimdir?

Yehova Şahitleri, 19. yüzyılda Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan ve merkezi New York’ta bulunan uluslararası bir kilisenin parçasıdır. 170 bini Almanya’da olmak üzere dünya çapında yaklaşık 8,7 milyon üyeye sahip olduğu tahmin ediliyor. Batı ülkelerinde kapı çalarak sıradan halka ulaşmaya çalışan üyeleri, ayrıca kitap dağıtımı gibi misyonerlik faaliyetleriyle biliniyor. Mezhebin kendine özgü uygulamaları arasında kan bağışı ya da laikliği kabul etmeme gibi özellikleriyle de tanınıyor. Yehova’nın Şahitleri inançları ve bazı uygulamalarından ötürü Rusya gibi kimi ülkelerde aşırılık gerekçesiyle yerel otoriteler tarafından yasaklandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER