A3 Haber

HDP tabanı millet ittifakı adayına oy verecek mi, sokaktaki HDP seçmeni ne diyor?

HDP tabanı millet ittifakı adayına oy verecek mi, sokaktaki HDP seçmeni ne diyor?

Mart 10
12:14 2023

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olarak ilan edilmesinin ardından gözler HDP yönetimne ve bu partinin tabanına çevrildi. Kulislerde, HDP’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı, çıkarmazsa Kılıçdaroğlu’na destek verip vermeyeceği konuşuluyor. Açık Mikrofon, İstanbul’da sokaktaki HDP seçmenine sordu…

Cumhurbaşkanının kim olacağı konusunda kilit rol oynayan HDP seçmeni konuştu. HDP’li yurttaşlar, partilerinin vereceği karara uyacaklarını belirtiyor. Kimi HDP’liler de millet ittifakının partilerine mesafeli olmasını eleştirerek, “Partimizi istemeyen birine oy vermem” diyor.

TBMM’nin üçüncü büyük partisi olan HDP’nin, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçimlerde cumhurbaşkanlığı adaylığında ne karar vereceği merak konusu. HDP’nin yaptığı açıklamalarda millet ittifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verme konusunda genel bir eğilim olsa da, millet ittifakının HDP’ye “mesafeli” davranması partide ve seçmende karar vermede “zorluk” yaratıyor.

İstanbul’da HDP’lilere soruldu

En son 2018’de yapılan genel seçimlerde yüzde 11’le 6 milyona yakın yurttaşın oyunu alan HDP’nin kararı hangi cumhurbaşkanı adayının kazanacağı konusunda kilit rol oynuyor. Kamuoyunun ilgiyle takip ettiği bu durumu, Açık Mikrofon YouTube kanalı İstanbul Şirinevler sokaklarında HDP’li seçmene sordu. Sokak röportajında konuşan HDP’li yurttaşlar, neden HDP’ye oy verdiklerini ve cumhurbaşkanı seçiminde nasıl hareket edeceklerini açıkladı.

Millet İttifakının “mesafesi” eleştirildi

HDP’li seçmenlerin tümü partilerinin vereceği karara uyacaklarını belirtiyor. Kimi HDP’liler de Millet İttifakının partilerine mesafeli olmasını eleştirerek, “Partimizi istemeyen birine oy vermem” diyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER