A3 Haber

Çin’in yeni başbakanı Li Çiang oldu

Çin’in yeni başbakanı Li Çiang oldu

Çin’in yeni başbakanı Li Çiang oldu
Mart 11
19:47 2023

Çin Ulusal Halk Kongresi, Li Çiang’ı yeni başbakan olarak seçti. Li, üçüncü kez Devlet Başkanlığına seçilen Şi Cinping’e sadık bir isim olarak biliniyor.

Çin’deki Ulusal Halk Kongresi’nde Li Çiang ülkenin yeni başbakanı seçildi. Li, üçüncü kez devlet başkanlığına seçilen Şi Cinping tarafından aday gösterilmişti. Yeni başbakan, daha önce ülkenin en büyük kenti Şanghay’da Komünist Parti sekreterliği görevini yürütmüştü. Li’nin selefi Li Kıçiang ise on yıllık görev süresinin ardından Pazartesi günü emekliye ayrılacak.

Geçen Cuma günü yeniden göreve seçilerek, Çin Halk Cumhuriyeti tarihinde ilk kez üçüncü kez Devlet Başkanlığına seçilen lider olma unvanına sahip olan Şi’nin, kendisine sadık isimleri kilit pozisyonlara getirdiği biliniyor. Müstakbel başbakan Li de, Şi’nin yakın bir müttefiği olarak tanınıyor. Yeni Başbakan Li, Şi Cinping’in 2004-2007 yılları arasında, Çin’in doğusundaki Zhejiang eyaletinde parti sekreteri olarak görev yaptığı dönemde, Şi’nin özel kalem müdürlüğünü üstlenmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER