A3 Haber

AKP ile Hüda Par arasında ittifak mesaisi bugün de sürdü

AKP ile Hüda Par arasında ittifak mesaisi bugün de sürdü

AKP ile Hüda Par arasında ittifak mesaisi bugün de sürdü
Mart 13
17:52 2023

AKP Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, HÜDA PAR Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Kurtulmuş ve Yavuz, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.

Görüşme bugün saat 16.00’da gerçekleşirken Yavuz, açıklamasında şunları söyledi:

  • Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim kararıyla birlikte işler hızlandı. Biz de bir kısım partiler ile görüşme halindeyiz. Zaten Milliyetçi Hareket Partisi ile görüştüğümüzü söylemem gerek yok. Cumhur İttifakı’nın iki bileşeni olarak yani AK Parti ve MHP olarak geçen dönem kurduğumuz birliktelik muhkem bir şekilde devam ediyor. Biz her an her türlü çalışmamızı birlikte koordine etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda istişarelerimiz, toplantılarımız devam ediyor.
  • Yine Büyük Birlik Partisi bizim listemizden girmişti ama Cumhur İttifakı’nın bir bileşeniydi o da. Onlarla da görüşmelerimiz, çalışmalarımız devam ediyor bir sorun yok. Onun dışında yine HÜDA PAR ile temaslarımız oldu. Onu izlediniz. HÜDA PAR Genel Başkanının açıklaması oldu. Cumhurbaşkanı seçiminde çok net bir şekilde Cumhur İttifakı’nın adayına yani Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceklerini ama diğer meseleleri de partilerin arasında görüşeceğini dile getirmişlerdi. Bugün saat 16.00’da HÜDA PAR ile görüşeceğiz. Sonrasında da HÜDA PAR ile olan görüşmeler çalışmalar devam edecek. Kısa sürede nihayete ereceğini umuyorum.
  • Onun dışında Yeniden Refah Partisi ile görüşmemiz oldu. Genel Başkanvekilimiz Sayın Binali Yıldırım bey ile birlikte gittik. O süreç işliyor. Bu partilerin dışındaki gelişmelere ilişkin herhangi bir bilgiye sahip değilim.
  • Üç döneme takılan ya da üç dönemden daha fazla milletvekilliği yapmış olan herkesten müracaat alıyoruz. Karar için çok erken. Müracaatları alalım, yetkili kurullar bunu tartışır o zaman buna ilişkin bir karar verilecekse o zamanın konusu bu.

Görüşme sona erdi

AKP Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret etti. Kurtulmuş ve Yavuz, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER