A3 Haber

Ali Babacan: Depremde ölenler resmi sayıların iki katı

Ali Babacan: Depremde ölenler resmi sayıların iki katı

Ali Babacan: Depremde ölenler resmi sayıların iki katı
Mart 15
09:10 2023

Halk TV ekranlarında yayımlanan Lider Masası’nın dün akşamki konuğu DEVA Partisi lideri Ali Babacan oldu. Babacan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı üyesi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV ekranlarında Bengü Şap Babaeker ve İsmail Küçükkaya’nın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Babacan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan ölü sayısına dikkat çekerek açıklananın tersine yaşamını yitiren yurttaşlarımızın sayısı en az iki katı olduğunu belirtti.

Babacan, “Deprem bölgesinde bu kanaat çok yaygın. Gittiğimiz yerlerde, o ilin ya da ilçenin mezar sayılarına bakılıyor. Muhtarlardan bilgiler alınıyor; kaç kişi defnedildiğine dair. Bir de açıklanan sayılara bakıyorsunuz arada uçurum var. Sayıların yaklaşık olarak açıklananın iki olabileceğine dair yaygın bir kanaat var” ifadelerini kullandı.

“Bir yılda yapılacak konutlar altı ayda da yapılır”

Babacan, depremzelerede verilen konut sözüne de dikkat çekerek, “Şu an davet usulüyle müteahhitlere verilen 1 yılda 250 bin konut sözünü, biz 6 ayda 500 bin konut olarak yapabileceğimizi söylüyoruz. Maliyetler gerçeği yansıtmıyor. Belirtilen maliyetlerin yarısı tutarında konut yapılabilir. Ve ücretsiz olarak depremzedelere temin edilir. Bunlar biz iktidara gelince hızlıca yapacağımız şeyler” dedi.

İstanbul Sözleşmesi metine niye girmedi?

Millet İttifakı’nın metinlerinde İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden dönülmesine ilişkin bir maddenin neden yer almadığına dair açıklamada bulunan Babacan, “İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmesi ile alakalı altı parti arasında tam mutabakat sağlanamadığı için bunu ortak politikalar metnine eklemedik. Altı partinin önemli bir ilkesi var, 6/6 mutabakat. Bir partinin bile kuvvetli itirazı varsa o politikalar metnine girmiyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER