A3 Haber

Saadet Partisi 40 milyon ata tohumunun dağıtımına başladı

Saadet Partisi 40 milyon ata tohumunun dağıtımına başladı

Saadet Partisi 40 milyon ata tohumunun dağıtımına başladı
Mart 17
20:06 2023

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı “Nesilden nesile en büyük armağan” sloganıyla 40 milyon ata tohumu üretti. Üretilen ata tohumları tüm Türkiye’de dağıtılmaya başlandı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı “Nesilden nesile en büyük armağan” sloganıyla ata tohumu üretimi ve paylaşımı çalışması başlattı. Proje kapsamında Anadolu’nun birçok ilinde ata tohumu üretim bahçeleri oluşturularak 40 milyon ata tohumu üretildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu üretim bahçelerini ziyaret ederek projeyi yakından takip etti. Karamollaoğlu altılı masanın altıncı toplantısında liderlere ata tohumundan üretilen sebzelerden yemek ve bu sebzelerden oluşan bir sepet ikram etmişti. Millet İttifakı’nın ortak politikalar mutabakat metninde “ata ve yerel tohumların korunması ve kullanılması” yönünde bir madde de yer aldı.

Projeden sorumlu Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mahmut Kılıç kampanya ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Anadolu’da bulunan birçok sebze türünün çeşitlerinin neslinin tükenmekle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Sebze, hububat ve diğer tarım ürünlerinin yüzlerce çeşidi olmasına rağmen tarım alanında küresel ölçekte birkaç firma piyasadaki çeşitleri 3-5 ile sınırlandırmış ve bu çeşitlerin tohumlarını temin hususunda kendilerine bağımlı hâle getirmişlerdir.

Aroması, besin değeri ve şifası farklı ürünlerin kapitalist çıkarlar uğruna yok edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Ata tohumu projemizi, ülkemizin ürün çeşitliliğini korumak, doğallığı ve doğayı bizden sonraki nesillere bulduğumuzdan daha iyi bırakmak üzere Anadolu’muzu birçok tohum çeşidiyle buluşturmak için yürütüyoruz.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER