A3 Haber

Uğur Mumcu suikastı dizi oluyor

Uğur Mumcu suikastı dizi oluyor

Uğur Mumcu suikastı dizi oluyor
Mart 18
12:50 2023

Gazeteci ve müzisyen Sina Koloğlu, Uğur Mumcu suikastının faillerinin bulunmasını konu alan bir dizinin yapıldığını ve projeyi BKM’nin üstlendiğini ifade etti.

Siyasi suikastların özellikle İtalya’da birçok dizi ve filme konu olduğuna dikkat çeken Sina Koloğlu, sanat camiasından aldığı duyumları Twitter hesabında paylaştı.

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te, Ankara’daki evinin önünde arabasına konulan bombanın infilak etmesi sonucunda yaşamını yitirdi.  Suikastın arkasında CIA ve MOSSAD dahil birçok istihbarat teşkilatının bulunduğu öne sürüldü. Suikastı, İslami Hareket Cephesi, Hizbullah ve İBDA-C gibi cihatçı terör örgütleri üstlendi.

Sina Koloğlu, dizinin suikast ile başlayacağını ve Uğur Mumcu’nun yakınlarının katilleri bulma sürecini konu alacağını söyledi.

Sina Koloğlu Twitter hesabında şunları yazdı:

UĞUR MUMCU SUİKASTI DİZİSİ OLACAK MI?

#AldoMoro ile ilgili 2022 yılında usta İtalyan yönetmen Marco Bellocchio’dan bir Aldo Moro dizisi geldi; ‘Esterno Notte’. Hakkında 7 filmin 5’i son 15 yılda çekildi. En son Netflix’te 2018 yılı imzalı bir ‘Aldo Moro; Devlet Adamı’ yapıldı.

İtalya Aldo Moro’yu unutmuyor. Peki siyasi cinayetlerin listesi kabarık Türkiye’den bir dizi gelmez mi, diye düşündüm. Bir projenin olduğunu öğredim. Hatta geçmişi epey bir zaman öncesine dayanıyor; #UğurMumcuSuikasti. Kulağıma gelen bu işi BKM üstleniyor.

Önce film olarak düşünülmüş. Büyük bir bütçesi var. Sonra bir mini dizi yapma fikri ağır basmış. Bazı kanallar ile görüşmeler olmuş. Yönetmen bile belli. Dijital platformlara da götürülmüş, duyduğum.

DİZİ MUMCU CİNAYETİ İLE BAŞLIYOR

Yani 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patladığı gün. Dizi #UğurMumcu‘nun hayatı ile ilgili değil. Türkiye’nin ünlü gazetecisinin eşi Güldal Mumcu, ailesi ve yakın çevresinin Uğur Mumcu’nun katilini bulma hikayesi. Çok büyük bir araştırma yapılmış. Mumcu’nun yaşamına dair tüm ayrıntılar,hakkında yazılanlar, mahalle arkadaşları ile konuşmalar vs. hepsi yapılmış. Şahsen geldiği aşama açısından diyorum; bu dizi hayata geçecek gibi görülüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER