Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Müteahhitliği kurala bağlayacağız, her önüne gelen müteahhit olamayacak

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gaziantep’teki Millet Buluşması’nda iktidara geldiklerinde yapacakları icraatlardan birinin de müteahhitlik kanunu olduğunu söyledi. “Önüne gelen müteahhitlik yapamayacak” diyen Kılıçdaroğlu “Bu işi kurala bağlayacağız. Her önüne gelen müteahhitlik yapar mı? Her önüne gelen müteahhitlik yapamayacak. Müteahhitler için sosyal sorumluluk sigortası getireceğiz” dedi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep’te Millet Buluşması’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu afetin yarattığı yıkımın büyüklüğüne dikkati çekerek iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. İktidarın “helalleşme” çağrısına tepki gösteren Genel Başkan Kılıçdaroğlu “Torunu bile borçlandırıyorlar. Barolarla konuştum, sizden para istediğinde dava açıp paranızı geri alabilirsiniz. Geldiler buraya sizden helallik istediler. Şöyle diyeceksiniz; ölenleri geri getiremeyiz, eviniz, dükkanınız yıkıldı biliyorum bunları ben yapacağım. 23 kişi imza attı bu imzaların hiçbirisi doğru değildi ben onlara bu hesabı soracağım. Siz kusurlu değilsiniz. Kusur bendeydi. Ölenleri geri getiremiyorum ama yıkılan evinizi, dükkanınızı geri getiriyorum, hakkınızı helal edin. O zaman bu olur” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca afette moloz yığınına dönen binaları yapan müteahhitlerden yola çıkarak herkesin bu işi yaptığını belirtip iktidara geldiklerinde bunun kurallara tabi olacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu konuya ilişkin şu şekilde konuştu: “Önüne gelen müteahhitlik yapıyor. Bu işi kurala bağlayacağız. Her önüne gelen müteahhitlik yapar mı? Benim yaşayacağım evin depreme dayanıklı olması lazım. Her önüne gelen müteahhitlik yapamayacak. Müteahhitler için sosyal sorumluluk sigortası getireceğiz. Onlar da yaptığı bina da sigortalı olacak.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Exit mobile version