A3 Haber

Babacan: Erdoğan’ın yeniden adaylığı anayasaya aykırı, YSK’ye itiraz edeceğiz

Babacan: Erdoğan’ın yeniden adaylığı anayasaya aykırı, YSK’ye itiraz edeceğiz

Babacan: Erdoğan’ın yeniden adaylığı anayasaya aykırı, YSK’ye itiraz edeceğiz
Mart 22
09:07 2023

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı adaylığı için başvurusuna Yüksek Seçim Kurulu (YSK) nezdinde itiraz edeceklerini söyledi.

Babacan, “Sayın Erdoğan adaylığı için başvurduktan sonra biz de YSK’ya başvuracağız. Hukuken bu mümkün değil diyeceğiz. Çünkü bu Sayın Erdoğan’ın ikinci dönemi. Türkiye’deki hukukçuların da kahir ekseriyetinin değerlendirmesi bu. Dolayısıyla bu, Anayasaya aykırıdır” dedi.

Katıldığı bir canlı yayında, seçime ilişkin değerlendirmede bulunan Babacan, “Artık seçim kararı alındı, seçime doğru yürüyoruz. Hazırız; planlarımızla hazırız, kadrolarımızla hazırız bir de hayırlı işte acele etmek lazım” ifadesini kullandı.

Ayrıca DEVA Genel Başkanı, “YSK’nın sistemine karşı bizim http://saydik.biz sistemimiz çalışacak. Sandık sandık mukayese edeceğiz” bilgisini verdi.

Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

  • Muhalefetin ortak adayının güçlendirilmesi lazım ki seçim kazanılsın. Yaptığınız iş sonucu itibariyle iktidara yarıyorsa, bu nasıl muhalefet? Akıl ve mantık çerçevesinde bakmak lazım. Hükümetin önümüzdeki dönemle ilgili planı yok.
  • Biz Millet İttifakı olarak çalışmamızı ortaya koyduk. Sizin hazırlığınız nerede? Sayın Erdoğan yeni anayasa gerekiyor diyordu. Nerede yeni anayasa? Bırakın anayasayı tek bir maddeyi bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER