A3 Haber

Türbanlı vatandaşın isyanı: Mesele başı açık ya da kapalı olmak değil, çocuğa mama alamıyoruz…

Türbanlı vatandaşın isyanı: Mesele başı açık ya da kapalı olmak değil, çocuğa mama alamıyoruz…

Mart 23
18:21 2023

Sokak röportajlarını sürdüren Açık Mikrofon adlı YouTube kanalı, bu kez Eminönü’ndeydi. Farklı kesimlerin iç içe bulunduğu Eminönü’nde türbanlı bir kadın, başının örtülü olmasından dolayı AKP’yi destekledikleri algısına dikkat çekerek, “Mesele başı açık ya da kapalı olmak değil, bir tane dürüm alamıyoruz. Çocuğa bir mama alsak, kendimizden kısıyoruz” diyerek yaşadığı krizi dile getirdi.

Sokak röportajlarıyla tanınan Açık Mikrofon adlı YouTube kanalı, İstanbul’un en kozmopolit merezlerinden Eminönü’nde vatandaşlara ekonomik krizi ve seçimi sordu.

Ekonomik krizin devlete karşı yapılmış plan olduğunu iddia eden bir vatandaş, “Düzelecek ama sabretmemiz gerekiyor biraz. İmtihandayız. Seçimde düzelir. Bu zamlar bütün hepsi Tayyip’i indirmenin peşinde. Bizim tarafta olanlar bile artık istemiyor. Nankörlük. Dışı geçtim artık içerdekileri yenebilsek” dedi.

Bir genç ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek, “Bir tane adam var. Sarayını falan aydınlatıp duruyor. Çok ışıklı mışıklı. Parlak şeyleri seviyor muhtemelen. Onun faturaları nerden ödenecek. Benim annem- babam ödeyecek. O çok parlağı seven abiler seçimde giderler” ifadelerini kullandı.

10 kuruşluk çalışıp 100 kuruşluk ücret istendiğini kaydeden bir AKP seçmeni ise “Benim bir kilo makarna, bir paket sigara için akşama kadar beklediğim oldu. Şimdi bunlar var mı, yok. Esnaf yapıyordu, bugün de yine esnaf yapıyor. Bunlar devleti yıpratmaktan başka bir şey değil. Biz eğer adam gibi adam olursak, doğru çalışırsak… Allah’a hamd olsun. Bak gökte, semada uçaklarımız uçuyor. Kim yaptı?” diye konuştu.

Geçinemediğini belirten bir vatandaş, “Biz demiyoruz ki restoranda falan yemek yiyelim. Zor yaşıyoruz. Yaşamaya çalışıyoruz. Zor, nasıl söyleyeyim” dedi.

Kucağında bebeği olan türbanlı bir kadın da, “Bir tane dürüm alamıyoruz. Çocuğa bir mamak alsak kendimizden kısıyoruz. Bu kafa ile giderse değişmez. Bu başı kapalı ya da açık olmakla ilgili değil. Ne AKP ne CHP ne de HDP… Benim için fark etmiyor. Kim Türkiye için daha iyi bir gelecek sağlıyorsa oyum onundur” diye konuştu.

100 TL’ye aldığı mazotun ibreyi göstermediğini vurgulayan başka bir vatandaş da, “Şak diye mazot bitiyor. Böyle bir yoksulluk görülmedi. Daha ne kadar iktidarda kalırız hesabını yapıyorlar” dedi.

Bir genç de Fatih Fındıkzade’den Eminönü’ye bile zor geldikleri belirterek, “Yemin ederim abi. İstersen arkadaşıma da sor” diye konuştu.

Özgürce konuştuğu takdirde kendisini içeri atacaklarını kaydeden bir vatandaş, “Her gün zam üstüne zam. Hiçbir şey alamıyoruz mümkün değil. Önüne geleni maaşa bağlamış. Bunun maaşı nereden geliyor. AKP, Tayyip gitmeden bu ülke düzelmez. Üretim, ekonomi bitti. Hepimiz de suç var, boyun bükersek… Sıkıntı her yerde var, din adamında var, okulda var, sağıda var, yukarda var…” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER