A3 Haber

Erdoğan’ın “üniversite sınav sonuç belgesi” ile tartışmalı bazı “belgeler” paylaşıldı: Diploma yine yok!

Erdoğan’ın “üniversite sınav sonuç belgesi” ile tartışmalı bazı “belgeler” paylaşıldı: Diploma yine yok!

Erdoğan’ın “üniversite sınav sonuç belgesi” ile tartışmalı bazı “belgeler” paylaşıldı: Diploma yine yok!
Mart 25
14:21 2023

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üniversite mezuniyetine ilişkin olduğunu iddia ettiği bazı “belgeler” paylaştı. Belgeler arasında “üniversite sınavınız kazanma” kağıdı ile “mezuniyet belgesi” olduğu iddia edilen evraklar yer alıyor.

Erdoğan’ın dört yıllık lisans eğitiminde başarıyla mezun olduğuna ilişkin lisans diploması, 2007’en beri gündemde. Hatta Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin tutanağının “tam kanunsuzluk” içerdiği gerekçesiyle seçimin yenilenmesi talep edilmişti. Kamuoyuyla bir diploma örneği paylaşılsa da bunun sahte olduğu öne sürülmüştü.

Erdoğan’ın tartışmalı “diploması” yeniden gündeme geldi.

İletişim Başkanı Altun da Hürriyet gazetesi aracılığıyla bazı belgeler paylaştı.

Paylaşılan “diploma”da Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden dört yıllık işletme bölümü mezunu olduğu yazılı.

Mezuniyet tarihi Şubat 1981 olarak belirtilen diplomada rektör olarak Orhan Oğuz’un, dekan olarak Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel’in imzası yer alıyor.

Ancak Altun’un açıkladığı diploma, daha önce paylaşılan ve “sahte” olduğu öne sürülen diplomayla birebir örtüşüyor.

Erdoğan’ın imzası

Altun’un açıkladığına göre Erdoğan’a bu okuldan verilen 678 no’lu ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet belgesi dönemin dekanı Sinan Artan imzasını taşıyor. Aynı belgenin 677 sayılı olanında Erdoğan imzası ve el yazısıyla, “Geçici mezuniyet belgemin aslını elden aldım” ifadesinin yer aldığı görülüyor. Ancak Erdoğan’ın orada kullandığı imza, yıllardır ve halen kullandığı imzadan farklı.

Diploma defteri

Altun’un paylaştıkları arasında bir de diploma defteri var.

Bu belgede Erdoğan’ın diploma derecesinin “orta” olduğu belirtilirken, bir diploma numarası da yazılmış.

Bu defterde Marmara Üniversitesi mezunları ve tüm öğretim kadrosunun fotoğraflarıyla sıralandığı öne sürüldü.

Askerlik şubesiyle yazışma

Altun, fakülte sekreterliğiyle Rize Askerlik Şubesi Başkanlığı arasındaki bir yazışma olduğunu öne sürdüğü bir belge de açıkladı.

Hürriyet gazetesi, belgenin fakülte sekreteri Kamuran Orhan imzasıyla askerlik şubesine gönderilen 3 Nisan 1981 tarihli bir yazı olduğunu, okulun 2443 numaralı öğrencisi Recep Tayyip Erdoğan’ın mezuniyeti bildirildiğini öne sürdü.

Üniversite sınavını kazandığına dair belge

Altun, Erdoğan’ın İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni kazandığının belirtildiği 1974 tarihli bir belge de paylaştı.

Marmara Üniversitesi’nden açıklama

Haberde, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’nden şu açıklaması da aktardıldı: “Sayın cumhurbaşkanımızın üniversite yıllarında aldığı bütün derslerin dökümü ve başarı notlarını havi transkript belgeleri, öğrenci fişleri, dilekçeleri, fotoğrafları, askerlik tehiri ve mezuniyet kayıtları gibi olağan öğrencilik ve mezuniyet işlemlerine ilişkin belgeler, diğer mezunlarımızınki gibi üniversitemizde muhafaza edilmektedir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER