A3 Haber

Süleyman Gençel İzmir’in siyasi kulislerini izlemeyi sürdürüyor: İlçe başkanlığına aday vekil…

Süleyman Gençel İzmir’in siyasi kulislerini izlemeyi sürdürüyor: İlçe başkanlığına aday vekil…

Süleyman Gençel İzmir’in siyasi kulislerini izlemeyi sürdürüyor: İlçe başkanlığına aday vekil…
Mart 25
14:52 2023

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il yönetimi, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu başkanlığında 23 Mart 2023 Perşembe günü toplandı.
Kimse beklemiyordu ancak ani bir karar ile 2017’dan bu yana Urla ilçe başkanı olarak görev yapan, 2018 ve 2019 seçimlerini geçiren Hakan Özbadur ilçe yönetimi ile birlikte görevden alındı.
İlçe başkanının neden görevden alındığı çok tartışılır. Özellikle cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine iki aydan az bir süre kala.
İlk bilgiler, görevden alınmanın arkasında ilçe başkanı ile kayyum arasındaki ilişki ağı gösteriliyor. Türkiye’nin ranta çok açık ender ilçelerinden biridir Urla. O nedenle mafyadan geçilmez. İrili ufaklı, büyüklü küçüklü mafyalar mafyacıklar ilçe tarihinde rol oynadılar ve oynamaya devam ediyorlar.
Görevden alınan ilçe başkanının da kayyum ile olan ilişkisi aylardır Urla’da sorgulanmaktaydı. Nitekim görevden alınma sonrası kendisine ulaşanlara “Tabii ki ticaret yapacağız, aç mı kalalım” yanıtları meselenin boyutlarını biraz olsun ortaya koyuyor.
Örgüt tarafında tanınmayan İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun bu kritik kararı da ayrıca dikkate alınmalı. Bu kararın sadece kendisi tarafından verilmediği de aşikar…
***
Gelelim bundan sonra ne olacağına. Urla ilçe başkanlığı görevi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi meclis üyesi Bülent Köklü, CHP İzmir il başkan yardımcısı Cem Şahverdi, CHP Parti Okulu bölge koordinatörü Bülent Onat, önceki dönem CHP Urla ilçe başkanı Ahmet Bahri Yalaz ve CHP Urla ilçe eski yöneticisi Mustafa Karasakal hareket halinde.
Bu beş isme ben bir tane daha ekleyeyim: Zeynep Altıok.
Urla’da yaşayan Zeynep Altıok’un geçen dönem Urla Belediye Başkanlığı için adı geçiyordu. Ancak yerel seçim öncesi İzmir’in dizaynında önemli rol üstlenen Rıfat Nalbantoğlu, Burak Oğuz ismi üzerine çok çalıştı ve Tunç Soyer’in de desteği ile genel merkeze kabul ettirdi.
Bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi ekip olarak Zeynep Altıok’un arkasında. Milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle Nalbantoğlu’nun bu işlerde bugün rol oynadığını düşünmüyorum. Ancak Tunç Soyer’in yaklaşan yerel seçimler için Zeynep Altıok ile devam etmek istediğini de görmek gerekiyor.
Bakalım. Yakında atama yapılır ve süreç işlemeye başlar.
***
Adını sanını duymadığımız İzmir milletvekili adaylarını tanıtmaya devam edelim biz.
Bunlardan biri İstanbul ve İzmir’den aday olan Hacı Ramazan Işıldak. Kendisi Çanakkale’de yaşıyor. Çok önemli değil. Bir dönem AKP’den milletvekili adayı olmuş. O da önemli değil. Önemli olan roman kökenli bu ismin kentteki romanlar arasında ne kadar destek bulacağı.
***
Listede dikkatimi çeken diğer isim Ali Paşa Tan
Hemen bir özgeçmiş yazayım.
03.09.1957’de Kayseri ili Sarız ilçesine bağlı İncemağara Köyü’nde doğdu. İlk ve orta öğretimini Sarız’da liseyi Kahramanmaraş’ta tamamladı. Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü’nün Matematik Bölümü’nü, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans Eğitimi aldı. Uluslararası İktisat alanında akademik çalışmalar yaptı. Maliye Bakanlığı’nda; Kayseri, Mersin, Edirne ve İstanbul illerinde Malmüdürü, Askeri ve Mülki Kurum Saymanlık Müdürü olarak görev yaptı.
2000–2001’de Kayseri DSİ 12. Bölge Saymanlık Müdürü iken, Temmuz 2001’de Devlet Malzeme Ofisi’ne İstanbul Bölge Müdürü olarak atandı.
3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP’den aday adayı oldu.
Aralık 2002’de Devlet Malzeme Ofisi’nde müşavirlik görevine,
Eylül 2004’te Devlet Malzeme Ofisi Kayseri Bölge Müdürlüğü’ne atandı.
Ancak 22 Temmuz 2007 milletvekilliği genel seçimlerine katılmak üzere bölge müdürlüğü görevinden istifa etti.
Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyesi, Begüm (BJK) Derneği yönetim kurulu üyesidir.
Birinci dönem Milletvekili ve İstiklal Madalyası sahibi Kolağası Ahmet Ramiz Bey ile Şair Çiftçi Gangozade Cafer Tan’ın torunudur.
Bu özgeçmişte bir defa bile İzmir adına rastlamadım.
Yaz tatillerini Çeşme’de geçirir cümlesine bile razıydım.

About Author

Süleyman Gencel

Süleyman Gencel

Related Articles

TÜM HABERLER