A3 Haber

İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu partisinden istifa etti

İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu partisinden istifa etti

İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu partisinden istifa etti
Mart 28
19:24 2023

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu Altılı Masa’daki aday belirleme süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili sert sözlerinin ardından istifa etti.

 

Altılı Masa’daki aday belirleme süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun adaylığı ile ilgili sert söylemlerde bulunan İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İyi Parti İstanbul Milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi Yavuz Ağıralioğlu’nun TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına ve Altılı Masa’da adayı belirleme yöntemine karşı olduğunu söylemişti. “Cumhurbaşkanlığı makamını bölücülüğün pazarlık masasına gelmesine sebep olacak şekilde yönetti” ifadeleriyle HDP’ye yüklenen Ağıralioğlu, “Türk devletinin her aleyhine tertibin içerisinde parmak izleriyle göründüğünüz insanlarsınız, siz problemli insanlarsınız. Devlete katil derken gösterdiğiniz cüretkarlığı, bir kere PKK’ya katil derken gösteremediniz” demişti.

Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yavuz Ağıralioğlu’na yarın 13’te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey’in görüşme öncesin tv’ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi.” ifadelerini yazdı.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ağıralioğlu’nun Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine açıklama yaptı. Zorlu, şunları söyledi:

“İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir.” 

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER