A3 Haber

Oyuncu Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı

Oyuncu Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı

Oyuncu Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı
Mart 28
17:56 2023

Dünya Tiyatrolar Günü’nde yaşamını yitiren seslendirme sanatçısı ve oyuncu Köksal Engür, son yolculuğuna uğurlandı.

Engür için Üsküdar Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, usta oyuncunun ailesi ile birlikte oyuncu Ayten Uncuoğlu, Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Serkan Keskin, Cengiz Bozkurt, Rıza Kocaoğlu, Yiğit Özşener, Kubilay Karslıoğlu’nun da aralarında olduğu sanat ve müzik camiasından çok sayıda sanatçı dostu katıldı.

Taziyeleri Engür’ün eşi ve kızı kabul etti. Köksal Engür’ün cenazesi, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Oyuncu Ayten Uncuoğlu, “Ortaokul ikinci sınıftan itibaren arkadaşımdı. Radyo, televizyon, sinema ve tiyatroda hiç ayrılmadık, hep beraberdik” dedi.

Leyla ile Mecnun adlı dizide rol arkadaşı olan Cengiz Bozkurt ise “Onunla çalışmak gerçekten büyük ayrıcalıktı. Hem disipliniyle hem sahnelerdeki konsantrasyonuyla bize örnek olan bir insandı, meslek büyüğümüzdü. Türkiye’ye mal olmuş önemli bir sanatçıyı, oyuncuyu kaybettik maalesef. Hepimizin başı sağolsun ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

Aynı dizide yer alan oyuncu Ali Atay ise Engür’den çok şey öğrendiğini dile getirerek, “Set içinde hepimize ağabeylik yapmıştır. Başımız sıkıştığında hep bir şekilde ona gidip akıl danışmışızdır. Köksal abinin benim dönemimdeki arkadaşlarıma çok büyük desteği olmuştur. Yani bir işte, bir yerde Köksal abi varsa orada güvende hissederdik kendimizi. Çok önemli birini kaybettik” diye konuştu.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER