A3 Haber

İYİP’ten YSK kararına tepki: Anayasa hiçe sayıldı

İYİP’ten YSK kararına tepki: Anayasa hiçe sayıldı

İYİP’ten YSK kararına tepki: Anayasa hiçe sayıldı
Mart 30
21:04 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığına dair yapılan itirazların reddedildiğini açıklamasının ardından İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, karara tepki gösterdi. Poyraz, “Bugün YSK tarafından verilen kararda, Anayasa’nın açık kuralına rağmen hukukun en temel kaideleri hiçe sayılarak, Anayasa’yı kendilerinin ve daha doğrusu bir kişinin görüş, istek ve inançları, hatta ideolojileri doğrultusunda yorumlamaya çalıştıkları görülmüştür” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına adaylığına geçtiğimiz günlerde İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Memleket Partisi itiraz etmişti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağı ile ilgili olarak YSK’nin son kararını paylaştı. YSK Başkanı Yener, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanlığına adaylığını koyabileceğini YSK’nın gelen itirazları reddettiğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığına yapılan itirazları reddetmesine tepki gösterdi. Poyraz, “Bugün YSK tarafından verilen kararda, Anayasa’nın açık kuralına rağmen hukukun en temel kaideleri hiçe sayılarak, Anayasa’yı kendilerinin ve daha doğrusu bir kişinin görüş, istek ve inançları, hatta ideolojileri doğrultusunda yorumlamaya çalıştıkları görülmüştür. Milletimiz emin olsun ki bağımsız ve tarafsız yargıyı tesis edeceğiz ve bir daha hiç kimse kendisini Anayasa’nın ve yasaların üstünde göremeyecektir” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER