A3 Haber

İYİ Parti, Emniyet’in “Saldırı değil hırsız kovalamacası” açıklamasını inandırıcı bulmadı

İYİ Parti, Emniyet’in “Saldırı değil hırsız kovalamacası” açıklamasını inandırıcı bulmadı

İYİ Parti, Emniyet’in “Saldırı değil hırsız kovalamacası” açıklamasını inandırıcı bulmadı
Nisan 01
10:52 2023

Buğra Kavuncu, partisinin İstanbul il binasına yapılan saldırıya dair açıklamaları inandırıcı bulmadıklarını belirtti. Kavuncu, “Kurşunların isabet ettiği iki yerde de ne tesadüf ki genel başkanımız Meral Akşener’in fotoğrafı var” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu Halk TV ekranlarında yayınlanan Perdenin Önü Arkası programına konuk oldu. Kavuncu, İYİ Parti binasına yapılan silahlı saldırıyı değerlendirdi.

Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı binasına ateş açılmasıyla ilgili emniyet ve valilik tarafından yapılan açıklamaları inandırıcı bulmadıklarını söyledi.

Saldırıya dair Kavuncu, “Biz bu açıklamaları hiç inandırıcı bulmadık. İki kurşun ne hikmetse İYİ parti binasına isabet etmiş. Olayın saatine dair elimizde bir bilgi yok” diyerek şunları söyledi:

  • Bir kurşun ön taraftan koltuğun oraya girmiş orada biri oturuyor olabilirdi. Diğer kurşun da toplantı odamızda genel başkanımızın fotoğrafına denk gelmiş. Kurşunların isabet ettiği iki yerde de ne tesadüf ki genel başkanımız Meral Akşener’in fotoğrafı var.
  • Ülkede bu tip olayların dönmedi bu tip konuşmaların yapılmadığı bir gündem olsaydı biz o zaman buna kriminal bir olay diyebilirdik. Ama burası Türkiye… Biz bu tehditleri çok kez aldık. Bu dili kullanan bir Cumhurbaşkanı olursa bunları yaşarız.

Polisten koruma noktası istediklerini belirten Kavuncu, “Ama özel güvenlik var binada. Bildiğime göre diğer partilerin binalarında polis koruma noktaları var” dedi.

Küçümsenecek bir mesele olmadığını söyleyen Kavuncu, “Yapılması gereken tek bir şey var 14 Mayıs’ta seçimi almak. Bu bir zihniyet meselesi. Bizim bunu seçimle değiştirmekten başka çıkışımız yok” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER