A3 Haber

Sokak röportajında AKP’ye beddua eden kadına ev hapsi: Kafa kesme tehdidinde bulunan Hizbullahçı serbest!

Sokak röportajında AKP’ye beddua eden kadına ev hapsi: Kafa kesme tehdidinde bulunan Hizbullahçı serbest!

Sokak röportajında AKP’ye beddua eden kadına ev hapsi: Kafa kesme tehdidinde bulunan Hizbullahçı serbest!
Nisan 04
13:55 2023

İstanbul Kadıköy’de bir sokak röportajında kendisine uzatılan mikrofona konuşan ve AKP iktidarı ile Erdoğan’ı eleştirip beddua eden kadın için ev hapsi kararı verildi. Geçen hafta Hizbullahçı olduğunu söyleyerek muhalefet liderlerini “kafalarını kesmekle” tehdit eden şahıs adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Kadıköy’de bir sokak röportajı sırasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Tülay K.’ye ev hapsi verildi.

Bir sokak röportajı sırasında Erdoğan’a yönelik “hakaret içeren” söylemlerde bulunduğu bahanesiyle gözaltına alınan Tülay K., Emniyet’teki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan şüphelinin, şeker hastalığı bulunduğunu, mikrofon kendisine uzatılınca da böyle bir konuşma yaptığını, söylediklerinin suç olduğunu bilmediğini belirterek, pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Tülay K., ifadesinin ardından “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, tutuklama talebini reddederek, şüpheli Tülay K. hakkında konutu terk etmeme ve yur dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri getirdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, şüphelinin tutuklanmayıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına yaptığı itiraz da hakimlik tarafından kabul edilmedi.

Kadın ne demişti?

Söz konusu kadının röportajda “Allah AK Parti hükümetinin, Tayyip’in soyunu sopunu neslini yok etsin”, “Ona oy verenler de 15 Temmuz’da ölen askerlerin kanında boğulsun”, “Ona oy verenler aynı depremzedelerden beter ölüme terk edilsin”, “O Tayyip kendi torunlarına gözü gibi bakıyor ya, o torunlarını parça parça Allah mezara koydurmayı nasip etsin” gibi ifadeler kullandığı duyulmuştu.

“Kafa kesmekle” tehdit eden Hizbullahçı serbest

Batman’da başka bir sokak röportajında kendisini Hizbullahçı olarak tanıtan ve muhalefet partilerine yönelik tehdit içerikli ifadeler kullanan İsmail Cevher Kasımoğlu ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Röportajda, muhalefet liderlerini hedef alan Kasımoğlu “Erdoğan’a dokunsalar var ya, kafalarını keseceğim. Biz Hizbullahçıyız. Biz cihada da hazırız” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER