A3 Haber

Akşener’in mermili grup toplantısı siyasetin gündeminde: TBMM Başkanı Şentop “saygısızlık” dedi, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu destekledi

Akşener’in mermili grup toplantısı siyasetin gündeminde: TBMM Başkanı Şentop “saygısızlık” dedi, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu destekledi

Akşener’in mermili grup toplantısı siyasetin gündeminde: TBMM Başkanı Şentop “saygısızlık” dedi, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu destekledi
Nisan 05
16:54 2023

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, “Bugün bir grup toplantısında, bir Genel Başkan’ın, kürsüden elindeki mermileri yere atarak yaptığı şov ile vermek istediği mesaj millet iradesine yapılmış büyük bir saygısızlıktır” sözleriyle tepki gösterdi.

Şentop, yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

Hangi amaçla, hangi bağlamda, neye dikkat çekmek için olursa olsun milli iradenin kalbi, milletin sinesi olan Gazi Meclis, mermilerin, silahın değil, sözün, fikrin yeridir. Gazi Meclis’in mekanları darbe dönemleri dışında mermilerin, silahların mekanı olmamıştır; asla olmayacaktır. Şov amacıyla dahi olsa, yapılan hareketi esefle kınıyorum. Toplumsal her türlü sorunun çözüm yolu olan siyasette ve siyasetin kalbi olan Meclis’te şiddet vasıtası olan bir nesnenin propaganda için umuma teşhir edilmesi; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ekranlarda ve satırlarda ‘mermi’ kavramı ile yan yana getirilmesi her şeyden önce siyasete ve Meclis’e büyük zarar verir. Bu noktada en büyük hassasiyeti göstermesi gerekenler ise şüphesiz milletvekillerimiz ve siyasi partilerimizin genel başkanlarıdır. Herkesi, özellikle seçimlere yaklaştığımız bu hassas süreçte, Meclis’in saygınlığına yakışır şekilde hareket etmeye davet ediyorum.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, o konuşmayı paylaştı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener’in bugün partisinin grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmaya destek verdi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, “İttifak ortağım, yol arkadaşım Meral Akşener bugün tarihi bir konuşma yaptı. Kendisine buradan selam olsun. Herkes duysun…” paylaşımını yaptı.

İmamoğlu da, Akşener’in konuşmasını Twitter hesabından paylaşarak, “Milletin sesini hiç kimse susturmaz” yazdı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten tepki

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Meral Akşener’in “kurşunlu” grup toplantısına tepkisi gösterdi.

Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında kürsüden elindeki kovanları yere fırlatmasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi. Çelik, “Akşener’in Cumhurbaşkanımız için kullandığı bazı tabirler, son yıllardaki en niteliksiz en yakışıksız tabirler olmuştur” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER