A3 Haber

Büyük Türkiye Partisi, Erdoğan lehine seçimlerden çekildi

Büyük Türkiye Partisi, Erdoğan lehine seçimlerden çekildi

Büyük Türkiye Partisi, Erdoğan lehine seçimlerden çekildi
Nisan 12
15:01 2023

Büyük Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Durmaz, 14 Mayıs’taki 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sundukları aday listesini, Cumhur İttifakı’nı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemek için geri çektiklerini bildirdi.

Durmaz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, daha önce YSK’ye verdikleri milletvekili aday listesini geri çektiklerini söyledi.

Parti olarak, 2023 seçimlerini Türkiye için son derece önemli gördüklerini belirten Durmaz, “Büyük Türkiye Partisi olarak, 28. Dönem Milletvekili adaylarımızı, Cumhur İttifakı’nı desteklemek üzere, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemek üzere geri çekiyoruz” diye konuştu.

“Var gücümüzle Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğiz, Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğiz” ifadesini kullanan Durmaz, bunun, parti olarak verdikleri bir karar olduğunu dile getirdi.

Seçim kampanyası boyunca Erdoğan lehine çalışma yürüteceklerini, seçimlerin “beka sorunu” haline geldiğini vurgulayan Durmaz, “2023 seçimlerinin önemli olduğunu biliyoruz. Açıklanan listelerde, gelişen olaylarda tabii ki bizi rahatsız edenler var. Ülkemizi rahatsız eden görüntüler var” değerlendirmesinde bulundu.

Büyük Türkiye Partisi, kendisini merkez sağda konumlandıran ve 2020’de kurulan bir siyasi parti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER