A3 Haber

Büyükelçi Metin Feyzioğlu köy kahvesinde AKP propagandası yaptı: CHP’yi yerden yere vurdu

Büyükelçi Metin Feyzioğlu köy kahvesinde AKP propagandası yaptı: CHP’yi yerden yere vurdu

Büyükelçi Metin Feyzioğlu köy kahvesinde AKP propagandası yaptı: CHP’yi yerden yere vurdu
Nisan 17
17:59 2023

TBB seçimlerini kaybettikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kuzey Kıbrıs Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanan Metin Feyzioğlu, kıraathanede CHP aleyhine propaganda yaptı. Feyzioğlu, “Askeri harekata Meclis’te bile hayır oyu verdiler. Maalesef benim ülkemin ana muhalefet parti ve HDP birlikte hayır oyu verdiler. Suriye’de Irak’ta ne işi var, çekin askerleri dediler” ifadelerini kullandı.

Son seçimde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı seçimini kaybeden Metin Feyzioğlu, bunun ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi olarak atandı.

Bulunduğu konum sebebiyle tarafsız bir yapıda olması gereken Feyzioğlu, Vadili Köy Kahvesi’nde Kuzey Kıbrıs’ta yaşayanlara AKP propagandası yaptı.

Feyzioğlu’nun AKP propagandası yaptığı ve CHP’nin aleyhine konuşmalar yaptığı anları Kuzey Kıbrıslı eski hakim Tacan Reynar, Twitter hesabından yayınladı.

Tacan Reynar, yasa sebebiyle Türkiye’deki siyasi partilerin Kuzey Kıbrıs’ta çalışma yapamayacağını da belirterek, “Feyzioğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçisi olarak ve Türkiye’de seçim süreci devam ederken köy ziyaretleri düzenliyor, AKP karşısında bulunan muhalefeti eleştiren açıklamalar yapıyor. Tarafsızlık, diplomasi kuralları vs… Bunu da izleyip unutalım” dedi.

Feyzioğlu konuşmasında, “Silahlarla yardım ettiğini gördük. Dokuz tane helikopter vermiş PKK’ya… Devlet kurmasın diye… Askeri harekata Meclis’te bile hayır oyu verdiler. Maalesef benim ülkemin ana muhalefet parti ve HDP birlikte hayır oyu verdiler. Suriye’de Irak’ta ne işi var, çekin askerleri dediler” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER