A3 Haber

Bahçeli: Kurtuluş Savaşı’nda soğan edebiyatı yapan, patates tantanası çıkaran yoktu

Bahçeli: Kurtuluş Savaşı’nda soğan edebiyatı yapan, patates tantanası çıkaran yoktu

Bahçeli: Kurtuluş Savaşı’nda soğan edebiyatı yapan, patates tantanası çıkaran yoktu
Nisan 24
17:15 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’nın soğanın kilosunun 30 liraya çıkmasına yönelik eleştirilerini hatırlatarak, “Kurtuluş Savaşı zamanı soğan edebiyatı mı vardı?” dedi.

Bahçeli, Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen, “14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” konulu açık hava toplantısında konuştu.

Bahçeli, şunları söyledi:

  • Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapımı biten köy evlerinin teslim töreninde umut dolu geleceğimizin aydınlığını gördük. Sözümüz sözdür, hiçbir insanımızı açıkta bırakmayacağız. Türkiye’nin önü açıktır. Ülkemiz bir yol kazasına mahkum olmamalıdır. Yazılan dış menşeli senaryolara çığ gibi tepkiler gelmelidir. Şu sorularıma okkalı bir cevap veriniz. Sel ve su baskınlarını istismar edenleri 14 Mayıs’ta şaşkına çevirecek misiniz? Nerede bu devlet diye maksatlı soru soranlara dünyanın kaç bucak olduğunu öğretecek misiniz? Bu evetlerin sayesinde sinsi planları bozacağız.
  • 14 Mayıs’ta 13. Cumhurbaşkanı ile 28. dönem TBMM milli iradenin tesciliyle belli olacaktır. Tarihin her zorlu döneminde Kastamonu vatanına sahip çıktı. Kastamonu zillet karşısında hiçbir zaman duyarsız kalmadı. Eziyet karşısında suskunluğa gömülmedi. Zillet çatısı altında toplananlar bu gerçeklerden bihaberdir. Dikkat edin o tarihlerde soğan edebiyatı yapan, patates tantanası çıkaran yoktu. O tarihlerde bir lokma kuru ekmekle öğün geçirenler, vatanımızı geçmeyi hedefleyen işgalcilere inanç ve iradeyle direnmişlerdi. Elde yok avuçta yok ama bir vatan, bir bayrak, bir bağımsızlık aşkı vardı. Kahramanlarımızın iliklerine kadar işlemişti.
  • Kılıçdaroğlu etnik ve mezhep bozgunculuğuna soyunmuştur. İç barış ve huzur ortamını tahrip etmeyi can simidi olarak görmektedir. Terörist Demirtaş ve Sarosçu Kavala’yı serbest bırakacağını açıklamıştır. Yeşil Sol Parti Kılıçdaroğlu ile yan yanadır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER