A3 Haber

Bakan Kurum ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına yapılan başvuru sayısını açıkladı

Bakan Kurum ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına yapılan başvuru sayısını açıkladı

Bakan Kurum ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına yapılan başvuru sayısını açıkladı
Nisan 26
17:46 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Yarısı Bizden kampanyasına bugün başvurular başladı. Yapılan toplam başvuru sayısı 10 bin 165 bina. Bu yaklaşık 50 bin bağımsız bölüm demek” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Bakan Kurum, “Her ne kadar projelerimizle, açılışlarımızla yüzümüz tebessüm etse de kalbimiz buruk. 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 şehrimizde yıkıma sebep olan depremin acısını 85 milyon hep birlikte hissettik. Allah’a şükürler olsun, daima milletini düşünen Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; 120 bin konut rakamına ulaştık. Yine Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta da ilk konutları birkaç gün önce teslim ettik. Milletin derdiyle dertlenirsen bu işleri yaparsın. Milletin zor gününde yanında olmazsan tatile gidersen bu millete hizmet götüremezsin. Bu millette sandıkta sana cevabı 14 seçimdir verdiği gibi 14 Mayıs’ta da verecek inşallah. Allah’ın izni, Cumhurbaşkanımızın liderliği, milletimizin destekleriyle; 319 bin yeni yuvamızı bir yılda teslim edeceğiz. Toplamda 650 bin yeni konut yapacak, yaraları tamamen saracağız” dedi.

Kentsel dönüşüme büyük bir önem verdiklerini ifade eden Bakan Kurum, “İstanbul’u istikbale taşımak için gayret ediyoruz. 2012 yılında ‘Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm’ diyerek Gaziosmanpaşa’dan ilk kazmayı vurmuştuk. Şimdi de ‘İstanbul’da 1 Buçuk Milyon Konutluk Büyük Dönüşüm’ ve ‘Yarısı Bizden’ diyoruz. Hedefimizi açıkladık; İstanbul’daki riskli 1 buçuk milyon yapı stoğunu yenileyeceğiz. Bunun için 500 bini Anadolu’da olacak. 500 bini Avrupa yakasında yer alacak. Kalan 500 bin konutu da yerinde dönüştürüp, İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız. Yarısı bizden kampanyasına bugün başvurular başladı. Az önce arkadaşlarımdan rakamları aldım, bu saate kadar yapılan toplam başvuru sayısı 10 bin 165 bina. Bu yaklaşık 50 bin bağımsız bölüm demek. Yani 200 bin kardeşimiz ilk saatler itibariyle projeye başvurmuş ve ‘devletim gelsin TOKİ ile benim inşaatımı yapsın, evimi dönüştürsün’ diyor. Maliyetin yarısını biz karşılayacağız. Bu süreçte vatandaşımıza 5 bin 250 lira kira, 10 bin 500 lira taşınma yardımı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER