A3 Haber

Akşener: Bugün Meclis’te bizim grubumuz olmasaydı AK Parti anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde ederdi

Akşener: Bugün Meclis’te bizim grubumuz olmasaydı AK Parti anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde ederdi

Akşener: Bugün Meclis’te bizim grubumuz olmasaydı AK Parti anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde ederdi
Nisan 27
12:53 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Ankara’daki seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuştu.

 

Partisinin Ankara Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Seçim koordinasyon merkezi açılışımız bir miting haline dönmüşse bunun anlamı İyi Parti tek başına birinci parti olarak bu seçimden çıkacak demektir. diye konuştu.

Akşener’in konuşmasının satır başları şöyle:

  • Seçim koordinasyon merkezi açılışımız bir miting haline dönmüşse bunun anlamı İyi Parti tek başına birinci parti olarak bu seçimden çıkacak demektir.
  • Biz yeni kurulmuş bir partiyiz. 2017’de pek çok zorulukla, iftiraya, engellemeye, saldırıya uğrayarak ayakta kalmış, üçüncü seçimine giren bir partiyiz.
  • Partimizin kurulma tarihi yeni ama bu partiyi oluşturan üyesinden yöneticisine, genel başkanına kadar herkesin uzun bir siyasi mücadele geçmişi var. Bu partinin en büyük özelliği, ben başta olmak üzere her bir üyenin bir hissesinin olduğu alan olmasıdır.
  • 2018’de biz o seçime girmemiş olsaydık, AK Parti ve paydaşlarının Meclis’teki çoğunluğu bitmiş olmazdı. Bugün Meclis’te bizim grubumuz olmasaydı AK Parti anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde ederdi.
  • 31 Mart’a giderken CHP’ye bir teklifte bulunduk. Bunun sonucu olarak 11 büyükşehir alındı ama en önemlisi Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının çok önem verdiği İstanbul ve Ankara gitti. Millet İttifakı’nın bu iki büyükşehri kazanmasının fikir babası sayın Koray Aydın’dır, eylemi yapan da biziz.
  • Biz Türkiye için strateji üreten, nefsini ezen, egosundan vazgeçen insanlarız. Biz 31 Mart seçimine kendi başımıza girmiş olsaydık, X alırdık, Y alırdık, Z alırdık. Ama sonuç itibariyle kendimizin ne olduğunu tarttırır görürdük. Ama bunun karşılığı olarak, sonuç olarak ne İstanbul alınırdı ne Ankara alınırdı.
  • Söylemeye çalıştığım şey şu, biz inandık, başarıldı. İyi Parti aklın, stratejinin, Türkiye sevdasının şekillendirdiği, bunun için her türlü fedakârlığı yapan, hazır olan insanların kurduğu bir siyasi partidir, dirençlidir. Bizden sonra siyaset değişti. Onun için Recep Bey ve arkadaşları en fazla bana ve partinin mensuplarına kızıyor. En fazla bana ve arkadaşlarıma iftira atılıyor.
  • Şimdi geldik 14 Mayıs’a. 14 Mayıs’ta da Millet İttifakı olarak, Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kılıçdaroğlu. İnşallah 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Unutulmaması gereken bir şey var o Millet İttfakı’nın sisteminin içinde sayın Kılıçdaroğlu’nun ismi ve resmi olacak. Altında da CHP ve İyi Parti’nin logoları olacak.
  • Aynı ittifakın içinde sadece iki parti olarak ayrı ayrı seçime giriyoruz, iki ayrı logoyla. Orada İyi Parti’nin güneşini göreceksiniz, evet mührünü ona basacaksınız. Biz herhangi bir partinin logosu altında seçime girmiyoruz.
  • 14 Mayıs günü ve akşamına kadar ikna ettiğiniz her kardeşimize bunu söyleyeceksiniz. Parlamenter seçimin konuşulacağı son seçimdir bu, İyi Parti’yi birinci çıkaracağız. Sayın Kılıçdaroğlu’nu da 13. Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Bu ülkenin sigortası İyi Parti’dir.
  • Benim de başbakan sahip bir kişi olmamı istiyorsanız partimizi birinci çıkaracaksınız, ben size inanıyorum.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER