A3 Haber

Demirtaş: İktidar, Öcalan’la görüştü; istediğini alamayınca Hüda Par’ı yedeklediler

Demirtaş: İktidar, Öcalan’la görüştü; istediğini alamayınca Hüda Par’ı yedeklediler

Demirtaş: İktidar, Öcalan’la görüştü; istediğini alamayınca Hüda Par’ı yedeklediler
Nisan 28
11:46 2023

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın, Abdullah Öcalan’la görüştüğünü kendi kaynaklarından doğruladığını söyledi.

Cumhuriyet gazetesinin sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Öcalan, ailesi ve avukatlarıyla iki yıldan uzun süredir görüştürülmüyor. Demek ki Erdoğan, Öcalan’dan istediği şeyi alamadı ve bu nedenle onun dış dünyayla temasını engelliyor.  Bu iddiayı dile getiren gazeteci Amed Dicle, emin olmasaydı söylemezdi. Aynı bilgi, benim kaynaklarım tarafından da doğrulandı. İmralı’da sonuç alamayınca sahada Kürtlere baskıyı artırıp HÜDA PAR’ı yedeklemeyi tercih ettiler” dedi.

Bu görüşmeyi kaynaklarından doğruladığını kaydeden Demirtaş şunları söyledi: “Bu iddiayı dile getiren gazeteci Amed Dicle, emin olmasaydı söylemezdi. Aynı bilgi, benim kaynaklarım tarafından da doğrulandı. İmralı’da sonuç alamayınca sahada Kürtlere baskıyı artırıp HÜDA PAR’ı yedeklemeyi tercih ettiler.”

“Son operasyonlar  tam bir seçim çalışması, kumpas”

Demirtaş, Diyarbakır’da aralarında seçimlerde görevli avukatların da yer aldığı çok sayıda HDP’liye yönelik operasyonu, “tamamen bir seçim çalışması” diye niteledi: “En aktif olanlar isim isim seçilmiş ve muhtemelen kullanışlı bir itirafçının önüne bir isim listesi konulup düzmece bir ifadeyle kumpas kurulmuş.”

Demirtaş’a göre “operasyon, Saray, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bozdağ’ın ortak yapımı.”

25 Nisan’daki şafak operasyonunda aralarında gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de olduğu 21 ilde en az 128 kişi gözaltına alınmıştı. Gazetecilerden dördü tutuklanmıştı.

“HÜDA-PAR çok abartılıyor”

Doğu ve Güneydoğu’daki sandıkların güvenliğinden endişe etmediğini söyleyen Demirtaş, HÜDA PAR konusunun da çok büyütüldüğü görüşünde: “Bizim 150 bin sandık görevlimiz ve gözlemcimiz varken HÜDA PAR’ın toplam seçmeni bile o kadar değil.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER