A3 Haber

Rusya açıkladı: Putin’i öldürmek amacıyla Kremlin’e İHA saldırısı yapıldı

Rusya açıkladı: Putin’i öldürmek amacıyla Kremlin’e İHA saldırısı yapıldı

Rusya açıkladı: Putin’i öldürmek amacıyla Kremlin’e İHA saldırısı yapıldı
Mayıs 03
15:32 2023

Rusya resmi haber ajansı RIA, dün akşam Moskova’daki Kremlin Sarayı’na iki adet İHA ile saldırı yapıldığını duyurdu. Ukrayna’nın suçlandığı saldırı girişimi sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kremlin’de olmadığı açıklandı.

Ukrayna ordusunun, Rusya’nın başkenti Moskova’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konutu olan Kremlin Sarayı’na dün gece insansız hava araçları ile saldırı girişiminde bulunduğu öne sürüldü.

Sputnik’in haberine göre Kremlin yetkilileri, Ukrayna’nın dün gece iki insansız hava aracı ile Kremlin Sarayı’na saldırmaya çalıştığını duyurdu. Rusya Devlet Başkanlığı Basın Servisi, ordu ve özel servislerin radar harp sistemlerini kullanarak zamanında yaptıkları müdahaleler sonucunda İHA’ların devre dışı bırakıldığını açıkladı.

Kremlin yetkilileri, saldırı girişimini Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik “bir suikast girişimi” ve “planlı bir terör saldırısı” olarak tanımladı. Putin’in saldırı girişimi sırasında Kremlin’de olmadığı, saldırıda binada zarar oluşmadığı da duyuruldu.

Açıklamada, “Rus tarafı uygun gördüğü yerde ve zamanda misilleme hakkını saklı tutar” dendi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Sputnik’e yaptığı açıklamada saldırı girişimi sırasında Putin’in Kremlin Sarayı’nda olmadığını söyledi ve Devlet Başkanı’nın bugün Moskova’nın hemen dışındaki Novo-Ogarevo konutunda çalışmalarını sürdürdüğünü ekledi.

Sosyal medyada da Kremlin’deki saldırı girişimine ait olduğu belirtilen görüntüler yayınlandı.

Askeri haber kuruluşu Zvezda’nın kanalı da dahil olmak üzere Rus sosyal medyasında dolaşan videoda Kremlin Sarayı’nın arkasında yükselen dumanlar görülüyor. TASS haber ajansının bildirdiğine göre Kremlin, olaya rağmen 9 Mayıs Zafer Bayramı etkinliklerinin Moskova’da yapılacağını da söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER