A3 Haber

Eski Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman’a iki yıl altı ay hapis cezası

Eski Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman’a iki yıl altı ay hapis cezası

Eski Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman’a iki yıl altı ay hapis cezası
Mayıs 05
18:50 2023

Yalova Belediyesi’ndeki “zimmet” soruşturması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılan CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman’ın, “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” ve “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl altı ay hapis cezası kararı verildi. Mahkeme heyeti, hapis cezasını 3 bin lira para cezasına çevirdi.

Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan dönemin fen işleri müdürlüğü görevini yürüten ve bir süre belediye başkan yardımcılığı yapan Hamit K., belediye personeli Türker B., Murat S., İlker Hasan K. ile taraf avukatları katıldı. Salman ile davaya konu taziye evini inşa eden firmanın yetkilisi Feridun Ç. mahkeme salonuna gelmedi.

Yalova Belediyesi avukatı Adem Keskin, önceki duruşmada Salman’ın avukatlarının çekilerek yargılama süresini uzatmak istediklerini savunarak, o nedenle tekrar bir süre verilmemesini talep etti.

Vekilliğini yeni aldığını belirten Salman’ın avukatı, dosyayı henüz inceleyemediğini belirterek, mahkemeden ek süre talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı, 4, 5, 6 ve 7. celselerde adil yargılama amacıyla istenilen ek süre taleplerini kabul ettiklerini aktararak, bu nedenle talebi reddetti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Salman’a “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçundan verdiği üç yıl hapis cezasını sanığın sabıkasız oluşu, cezanın geleceği üzerinde etkisini nazara alarak 2 yıl 6 aya, “görevi kötüye kullanma” suçundan verdiği altı ay hapis cezasını beş aya ardından da 3 bin lira para cezasına çevirdi.

Sanıklar Hamit K., Türker B, Murat S. ve İlker Hasan K. de aynı suçlardan iki yıl altı ay hapis ve 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. İhaleyi alan firma sahibi Feridun Ç. ise “resmi evrakta sahtecilik” suçundan iki yıl hapis cezasına mahkum edildi.

İddianamede neler vardı?

İddianamede, 8 Şubat 2019’da Seyrantepe Mahallesi’nde 165 bin lira bedelle, pazarlık usulüyle Feridun Ç.’ye ait şirkete ihale edilen 129 metrekarelik taziye evinin açılışının aynı yıl 17 Mart’ta gerçekleştirildiği ancak dosyaya konulan fotoğraftan 19 Ocak’ta zaten yapılmış olduğunun anlaşıldığı kaydedilmişti. “Denetim görevini ihmal”, “irtikaba göz yumma” ve “zimmet” suçlarından açılan başka bir dava kapsamında 3 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması süren Salman, 27 Şubat 2020’de İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmış, 15 Mart’ta ise istifa ederek CHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER