Site icon A3 Haber

Millet ittifakının Maltepe buluşması: Yüz binlerce yurttaş alana aktı…

Millet ittifakının İstanbul mitingi Maltepe Meydanı’nda yapıldı. Mitinge cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ittifaka dahil beş partinin lideri katıldı.

Seçime sekiz gün kaldı. 14 Mayıs’ta milyonlarca seçmen 13. cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sandık başına gidecek. Seçime geri sayım başlamışken cumhurbaşkanı adayları ve ittifaklar da son mitinglerini gerçekleştiriyor.

Millet İttifakı’nın büyük İstanbul Mitingi Maltepe Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Mitinge millet ittifakının Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve altı partinin vekilleri ve milletvekili adayları katılıyor.

Vatandaşlar saatler öncesinden meydanı doldurmaya başladı.

İlk çıkan isim Karamollaoğlu oldu

Millet İttifakı ortaklarında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Maltepe miting alanında kurulan sahneye ilk çıkan isim oldu. Vatandaşlara adalet üzerinden vaatlerde bulunan Karamollaoğlu gelecek sene yapılacak icraatlar için yeniden buluşmayı teklif etti.

“İstanbul düşerse, Kudüs düşer dediler, İstanbul düştü ama her şey çok güzel oldu”

Temel Karamollaoğlu’nun ardından sahneye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcı adayı Mansur Yavaş çıktı. Mansur Yavaş, belediye seçimleri öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve kendisi için yapılan suçlamaların boşa düştüğünü vurgularken “İki büyük şehir düşerse Türkiye, Kudüs düşer diyorlardı, düştü ama siz düştünüz ve her şey çok güzel oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son ılımlı mesajlarına sevindiklerini belirten Mansur Yavaş, sonrasında verdiği mesajları görünce kendilerini için sandıkları mezar yapacağını görünce şaşkınlıklarının geçtiğini söyledi. Artık birleştirici ve barışçıl bir dile sahip olunması gerektiğini söyleyerek sözü Ekrem İmamoğlu’na bıraktı.

İmamoğlu: Miting alanlarında eşlerimizin görüntülerini yayınlayarak oy kapmaya çalışıyorlar

Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“2009’da 200 lira tedavüle çıktı, 134 dolar ediyordu. Bugün 10 dolar bile etmiyor”

Ekrem İmamoğlu’nun ardından DEVA Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcılığı adayı Ali Babacan, eşi Zeynep Ülkü Babacan ile sahneye çıktı. Babacan yaptığı konuşmada şu sözleri sarf etti:

“Bu ülkenin kaynaklarını resmiyete uydurarak yağmaladılar, haram saltanatı kurdular”

Ali Babacan’ın ardından sahneye Millet İttifakı ortaklarından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal çıktı. Uysal alandaki vatandaşlara şu sözlerle seslendi:

Gültekin Uysal’ın sonrasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “14 Mayıs, siyasi darbe girişimidir” sözlerini hatırlatan Davutoğlu, “İstanbul anlayana hocadır, anlayana derse verir ders. İstanbullular bugün bir milli irade dersi veriyor. Seçimlere siyasi darbe diyen bir bakana, toplumu bölerek kardeşi kardeşe düşman kılan bir söylem kullananlara milli irade dersi veriyor İstanbul” dedi.

Hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştiren Davutoğlu, “Sadece geçen yıl 1 milyon büyükbaş, 1 milyon 300 bin küçükbaş hayvanımızı kaybettik. Siz niye pahalı et yiyorsunuz biliyor musunuz? Çünkü hayvancılığı öldürdüler, çünkü bunlar toprakla savaşanlardır” diye konuştu.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın “Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir” açıklamasına tepki gösteren Davutoğlu, “Girdiği her seçimi kaybeden, Başbakanlık makamını gasp eden bir adam çıkmış bizi yabancı işgalcilerle bir arada tutuyor. Haddini bil haddini! Millet İttifakı işgalcilere de toprağı istila eden rantiyeye de karşı kurulmuştur” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sahneye torunuyla birlikte çıkarak mitinge katılanları selamladı.

“Başbakan Akşener” sloganları üzerine Akşener, “Öyle Başbakan demekle olmaz. Oylarınızı istiyorum oylarınızı. Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e. Burada hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem İYİ Parti’nin seçmeleri var. Birleşe birleşe kazanıyoruz. Ortada bir sorunumuz yok. Ama minicik bir isteğim var sizden. Her CHP’li aileden tek bir oy istiyorum. Ama biz bütün İYİ Partililer çok çalışıp, bütün oylarımızı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyları için oraya şak diye basacağız” dedi.

Muhalefete yönelik üsluba tepki gösteren Akşener, “Hayatımda bu kadar rezil bir seçime ilk defa gidiyoruz. hakaretlerin, küfürlerin, iftiraların, tehditlerin havada uçuştuğu bir seçim. Milletine işgalci diyen bir dil. Türk milletine darbeci diyen bir dil. Bütün psikiyatrları bu abileri tedavi için davet ediyorum. Gerçekten cezai ehliyetleri kalmadı” ifadelerini kullandı.

Ali Yeşildağ’ın Antalya Havalimanı’nda yolsuzluk yapıldığı iddialarını aktaran Akşener, “Bir firma 5 milyar dolar veriyor, o firmanın dosyasından evrak çalınıyor, yakınlardan birine 3 milyar dolara veriliyor, 1 milyar dolar cebelleze ediliyor. Recep Bey tarafından 1 milyar dolar alındığını söylüyor. Recep Bey, hazır video orada, bize küfretmek yerine bunu soruştur bakalım bir milyar dolar kimin cebine gitmiş. Ali Yeşildağ’ın iddiasına göre senin cebine girmiş. Bu sizin paranız” dedi.

“Hırsız Tayyip” sloganı atılınca Akşener, “Bak şimdi ama öyle diyorsunuz. Adam çıkacak diyecek ki, ‘Bu bayanın, bu bayanın dokunulmazlığı da yok, bugünlerin daha iyi günlerin bayan’ diyecek. Ondan sonra al başına belayı adamla beni dövüştüreceksiniz beni” yanıtını verdi.

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı üzerine Akşener, “Bundan uyuz oldu adam şimdi. Kesin uyuz oldu. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dediniz gıcık oldu, uyuz oldu bilesiniz. Çünkü Atatürk’ü hiç sevmiyorlar, Cumhuriyet’ten nefret ediyorlar” diye konuştu.

Yolsuzlukları durdurmanın seçmene bağlı olduğunu belirten Akşener, “Haram el uzatmayan, dürüstlüğüne hepimizin kefil olduğu Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz” dedi.

Akşener’in ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, sahneye çıktı ve mitinge katılanları selamladı.

“Değişime hazır mısınız” diye soran Kılıçdaroğlu, “Ben de size söz veriyorum, bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, hiçbir yoksul ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecek. Bu ülkeyi cennet gibi yapacağız, birlikte huzur içinde yaşayacağız. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, hiçbir ayrım yapmadan söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle oldu:

Exit mobile version