A3 Haber

Davutoğlu: Hakkari’ye adım atmayan; Diyarbakır’a gitmeyen Bahçeli, sizden korkan namerttir

Davutoğlu: Hakkari’ye adım atmayan; Diyarbakır’a gitmeyen Bahçeli, sizden korkan namerttir

Davutoğlu: Hakkari’ye adım atmayan; Diyarbakır’a gitmeyen Bahçeli, sizden korkan namerttir
Mayıs 12
20:53 2023

Millet İttifakı’nın final mitingi Ankara’da düzenlendi. Mitinge Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte; Millet İttifakı’nın paydaşları İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş katıldı.

4 Mayıs seçimlerine saatler kala Millet İttifakı final mitinginin adresi Ankara’da, Tandoğan Meydanı oldu. Mitingde konuşan Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

  • Yiğit Ankaralı hemşerilerim, hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. 2 gün kaldı. Demokrasi şölenine 2 gün kaldı. 6 genel başkan olarak size mesaj veriyoruz. Başta 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaorğlu olmak üzere hepimiz toplumsal barış mesajı veriyoruz.
  • Biz o kara kıştan bu ülkeyi çıkarıp yeni baharlara taşıyacağız. Pazar günü yeni bir bahara merhaba demeye hazır mısın Ankara?
  • Söyleyecek sözleri kalmadı. 14 Mayıs’ta yabancı istilacılara teslim etmeyeceklermiş. Bre gafiller, size Ankara’dan sesleniyorum. Biz bu ülkede nefes alıp verdikçe yabancı istilacılar bu ülkeye gelemeyecek. Ama başka bir devlet başkanından apta olma diyen cumhurbaşkanları da bir daha iktidara gelemeyecek. Şundan emin olun. Yeni bir baharda onurlu bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Onlar iktidarı kaybederlerse ülkeye terör gelecekmiş. İşte buradan söylüyoruz. Bu ülkenin dağlarını, ovalarını hep beraber şenlendireceğiz.
  • Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaranlar 15 Mayıs’ta hesap verecekler. Bugün Erdoğan diyor ki 15 Temmuz gibi direnirmiş. 15 Temmuz gecesi 251 şehidimizin kanı yerdeyken sizler 15 Temmuz’un faili olanın kardeşini büyükelçi atamadınız mı? BEA’ye 3-5 milyar dolar için el avuç açmadınız mı?
  • Diyanet’i kapatacakmışız. Külliyen yalan. Din ve vicdan özgürlüğü sonuna kadar korunacak. Din istismarına da asla izin vermeyeceğiz. Cami avlularından siyasi mesajlar verilmeyecek.
  • Son olarak bunlar yetmeyince Bahçeli bize mermi gösterdi. Dedi ki ya müebbet hapis ya mermi. İşte buradayız, bağrımız açık buradayız. Türkiye’nin birliğini savunduğunu iddia eden ama Hakkari’ye adım atmamış Bahçeli, Şırnak’a gitmeyen, Diyarbakır’a gitmeyen Bahçeli, sizden korkan namerttir!

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER