A3 Haber

Erdoğan: Meral Hanım’ı masaya döndüren de, İnce’yi adaylıktan çektiren de aynı güçtür

Erdoğan: Meral Hanım’ı masaya döndüren de, İnce’yi adaylıktan çektiren de aynı güçtür

Erdoğan: Meral Hanım’ı masaya döndüren de, İnce’yi adaylıktan çektiren de aynı güçtür
Mayıs 12
16:36 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin İstanbul Sultangazi’deki mitinginde konuştu. Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesine değinen Erdoğan, “Meral Hanımı, masadan kalktığında üç günde tıpış tıpış oraya döndüren de Muharrem İnce’yi seçime üç gün kala adaylıktan çektiren de aynı güçtür” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Sultangazi’yi çok seviyoruz. Pazar günü daha çok seveceğiz. Pazar’a hazır mıyız? Gümbür gümbür sandıkları patlatmaya yürüyor muyuz? Şu anda alanda 50 bin kişi var dediler. Ben Sultangazi’ye ne zaman geldiysem hep böyle gördüm. Burada bir başka heyecan, coşku var. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Atatürk Havalimanı’ndaki mitingin devamını görüyorum.
  • Siyasetin bu kadar çirkinleştirilmesini kabul edemeyiz. Meral Hanımı, masadan kalktığında üç günde tıpış tıpış oraya döndüren de Muharrem İnce’yi seçime üç gün kala adaylıktan çektiren de aynı güçtür.
  • Bay Bay Kemal’in Selo’su var. ‘Selo’yu kurtarmak için bana oy vereceksiniz’ diyor. Kimlerle haydi diyor Kandil’in teröristleriyle haydi diyor. Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizi öldürdü. Adalet, hukuk neyse biz gereğini yaparız.
  • Bay Bay Kemal terör örgütlerinden sapkın akımlara kadar hepsinin desteğiyle yol yürüyor. İstanbul bu oyunu bozmaz mı? Bunların gözleri öyle bir dönmüş durumdaki kendileri gibi düşünmeyen herkesi aynı çuvala koyup üzerinden geçmeyi kafa koymuşlar. 15 Temmuz’da ne yapılmışsa 14 Mayıs öncesinde de aynı durumlar sergileniyor. Bütün dergiler kapaklarına Erdoğan gitmelidir diyor. Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de çıkanlar böyle diyor. Ya size ne? Bunun kararını siz değil, bunun kararını benim milletim verir.
  • Bay Bay Kemal şimdi de Rusya’ya sataşmaya başladı. Türkiye’deki seçimleri Rusya yönlendiriyormuş, utan utan. Ben de kalkıp dersem ki ‘Türkiye’deki seçimleri ABD, Fransa, Almanya yönlendiriyor’ desem ne dersin? Bunları sen tanımazsın, 20 senedir ben bunların ruhlarını okudum. Londra’nın tefecilerinden 300 milyar dolar getirecekmiş. Avucunu yalarsın avucunu.
  • Patates soğan fiyatındaki fiyat dalgalanmalarının sebebi tamamen mevsim geçişi ve ahlaksızlık. Şimdi fiyatlar dengesine oturdu. Milletimizin canını yakan hayat pahalılığını görmezden gelmiyoruz.
  • Milletimizin hiç bir kesimini enflasyona ezdirmemeğe devam ediyoruz. Emekli maaşlarından sosyal yardım ödemelerine kadar her alanda insanımıza nefes aldırıyoruz. Temmuz ayında yine yapacağız, yıl sonunda yine yapacağız.
  • Bay Bay Kemal sen İstanbul’u rezil ettin. Sen nesin ki belediye başkanların öyle olsun? Gelin pazar günü öyle bir ders verelim ki bunlar emekliye ayrılsınlar. Bu işi ilk turda tamamlaya var mısınız?
  • Buradan gençlere sesleniyorum. Geleceğinize sahip çıkmak için pazar günü sandığa sahip çıkın. Memura sesleniyorum, işinize sahip çıkmak için sandığa sahip çıkın. Sandığın belki kazası olur ama maliyeti çok ağır olur. Pazar günü tercihimizi doğrudan yana yapıyor muyuz? Pazar günü sandıkları patlatıyor muyuz?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER