Site icon A3 Haber

Savaş mı seçim mi: İçişleri, TSK’den seçim günü zırhlı araçları hazırlamasını niçin istedi?

CHP milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı’nın seçim günü TSK’den zırhlı araçların hazır bulunmasını istediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı’nın YSK’den ayrı şekilde seçim sonuçlarının ve verilerin toplanması ve işlenmesi için bir sistem kurulduğunu açıklamıştı. Bakanlığa bağlı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) çatısı altındaki merkezde hazırlanan sistemin videoları Erkek tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı. YSK ise bakanlığın GAMER üzerinden veri toplama ve işleme talebini reddetmişti.

CHP’li Murat Bakan, GAMER üzerinden yeni bir operasyon planladığını açıkladı. İzmir Valiliği İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ne ait belgeyi paylaşan Bakan, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazının, il valiliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) gönderildiğini öne sürdü.

Bakan’a göre belgedeki ifadeler şöyle: “Oy verme günü öncesi alınacak tedbirler kapsamında kolluk birimlerimize ait zırhlı ve hava araçlarının göreve hazır vaziyette bulunması ile seçimin güvenli şekilde yapılması amacıyla valiliklerimizce gerekli görülmesi halinde TSK’ya ait personel ve zırhlı araçlardan istifade edilebileceği bildirilmiş olup, bunların hazır bulunması konusunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

“Savaşa mı gidiyoruz seçime mi?” diye soran Murat Bakan, Soylu hakkında beş ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Suç duyurusu

Murat Bakan şunları kaydetti:

Exit mobile version