Site icon A3 Haber

Seçimden sonra görev süresi sona erecek bürokratlar: Sıralı tam liste…

Cumhurbaşkanının görev süresi dolunca kamudaki bazı üst düzey yöneticilerin görevleri de sona eriyor. Hangi yöneticilerin görevinin sona ereceğinin cevabı yaklaşık beş sene önce yayımlanan kararnamede yer alıyor.

10 Temmuz 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanan Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre bazı yöneticilerin görev süresi, atandıkları tarihte görevde bulunan cumhurbaşkanının görev süresini geçemiyor.

O bürokratların görevi, cumhurbaşkanının görevi sona erince bitiyor.

Söz konusu kararnamede yer alan görev süresiyle ilgili maddede şunlar yazılı: “Bu cumhurbaşkanlığı kararnamesinde ekli (I) sayılı cetvelde yer alanların görev süresi, atandıkları tarihte görevde bulunan cumhurbaşkanının görev süresini geçemez. Cumhurbaşkanının görevi sona erdiğinde, bunların da görevi sona erer. Ancak bunlar, yerlerine atama yapılıncaya kadar görevlerinde devam eder. Görev süreleri sona erenler yeniden atanabilir. Bunlar, görev süreleri sona ermeden de cumhurbaşkanınca da görevden alınabilir.”

O cetvelde yer alan yöneticiler şöyle:

Exit mobile version