A3 Haber

Milletvekili yemin töreni HÜDA PAR yüzünden mi erteleniyor?

Milletvekili yemin töreni HÜDA PAR yüzünden mi erteleniyor?

Milletvekili yemin töreni HÜDA PAR yüzünden mi erteleniyor?
Mayıs 18
21:02 2023

14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimler sonucunda Meclis’teki milletvekili dağılımı da belli oldu. Gündemde sık sık tartışma konusu olan HÜDA PAR’ın AKP listelerinden TBMM’ye girmesiyle gözler milletvekili yemin törenine çevrildi. CHP’li Özel ise milletvekili yemininin HÜDA PAR’ın itirazları nedeniyle ertelendiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı ve Genel Seçim, 14 Mayıs’ta Türkiye’nin sandık başına gitmesiyle gerçekleşti. Cumhurbaşkanı yarışı ikinci tura kalırken siyasi partilerin Meclis’e giren milletvekilleri de belli oldu. Parti programları ve yürüttükleri siyaset nedeniyle sık sık gündeme gelen HÜDA PAR da AKP listelerinden Meclis’e vekillerini soktu.

CHP grup başkan vekili Özgür Özel, milletvekili yemin töreninin Cumhur İttifakı bileşeni HÜDA PAR’ın itirazları nedeniyle ertelendiğini iddia etti.

Sözcü TV canlı yayınında İpek Özbey’e konuşan Özel, “1999’dan bugüne kadar yemin töreni, 10. gün ile 14. gün arasında hep olmuş ki eskiden Anayasa’da resmi sonuçların ilanının 5’nci günü yemin töreni olmalı deniyordu, şimdi 3’üncü günü… Yani 2 gün önce olmasını bekleriz. Yani 8’inci gün ile 12’nci gün arasında yemin töreninin olup bitmesi lazım. Geçen sefer de yine 11. günde yemin törenini yapmıştık. Şu anda yemin törenini ikinci turdan sonraya bırakmaya çalışıyorlar” dedi.

Özel “Sebebi şu; HÜDAPAR’lı arkadaşlar, dört milletvekili, AK Parti’nin Meclis’e taşıdığı o dört HÜDAPAR’lı… Hani ‘Türk bayrağı olmasın’ diyen, ‘Türk milleti yoktur’ diyen HÜDAPAR’lılar yemin metnine itiraz ediyorlar. ‘Yemin metni sorunlu’ diyorlar. Çünkü orada ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına’ ifadesine itiraz ediyorlar, ‘Türk milleti önünde ant içerim’ ifadesine itiraz ediyorlar, ‘biz Türk milleti önünde ant içmeyiz’… Bu metin değişmelidir diyorlar. Bunu söyledikleri için HÜDAPAR’lılar, yemin krizi yaşanıp da millet AK Parti’nin ne yaptığını göresin diye yemini ileri almaya çalışıyorlar. Nasıl alacaklar? Resmi sonuçlar yayımlandıktan sonraki 3. gün olması gerekiyor ya yemin töreninin, yayımlanmasın diye YSK’ye baskı yapıyorlar” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER