A3 Haber

Oy ve Ötesi, il il müşahit ihtiyacını paylaştı

Oy ve Ötesi, il il müşahit ihtiyacını paylaştı

Oy ve Ötesi, il il müşahit ihtiyacını paylaştı
Mayıs 18
17:58 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu 28 Mayıs’taki seçimler için vatandaşlara sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı. “Her sandığa bir değil beş müşahite ihtiyacımız var” diyen Kılıçdaroğlu’nun çağrısının ardından Oy ve Ötesi sivil girişimi ihtiyaç duyulan müşahit sayısını açıkladı. Sivil girişim, ilginin oldukça yoğun olduğunu kaydetti.

14 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için sandık başına geçen vatandaşlar ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi için 28 Mayıs’ta yeniden oy kullanacak.

Liderler de 10 gün kalan seçim için çalışmalarına başladı. Bugün basın toplantısı düzenleyen Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlara sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu “Bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor. 28 Mayıs tarihinde seçim sabahı her sandıkta bu kez bir iki değil, 5 müşahite ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek daha fazla kadın ve erkek müşahide ihtiyacımız var. Bize oy veren 25 milyon kişiye çağrı yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısının ardından vatandaşlardan sandık müşahitliği için yoğun talep geldi. Sivil girişim Oy ve Ötesi de ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri için ihtiyaç duyulan müşahit sayılarını hazırladığı grafiklerle il il paylaştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER