A3 Haber

Tuncay Özkan eleştirileri ve merak edilenleri yanıtladı: Seçim gecesi CHP’de neler oldu?

Tuncay Özkan eleştirileri ve merak edilenleri yanıtladı: Seçim gecesi CHP’de neler oldu?

Tuncay Özkan eleştirileri ve merak edilenleri yanıtladı: Seçim gecesi CHP’de neler oldu?
Mayıs 18
22:32 2023

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Habertürk’te Kübra Par’a açıklamalarda bulundu. Özkan, “Bundan sonraki süreçte sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olacağına yüzde 100 inanıyoruz” diye konuştu.

Özkan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Takip sisteminde hiçbir eksiklik yok. Sorun şuradan kaynaklanıyor. Bir kere niye Ekrem Bey ile Mansur Bey çıktılar? Onlar zaten Cumhurbaşkanı yardımcıları. Seçim işlemini onlar yapıyor. Evet biz öndeydik orada. AA ile bizim sandık sistemimiz arasında çok büyük fark vardı. Recep Tayyip Erdoğan 60’la başlamıştı, biz de 50’yle başladık. AA’nın manipülasyonundan kaynaklanıyor. AA, 60’la başlatamaz. Aynı sonuçları alıyoruz. Islak imzalı olarak bize ulaşanla AA aynı. Ama AA Recep Tayyip Erdoğan’ın psikolojik üstünlüğü için 60’dan başlatıyor. ANKA bizim dışımızda. Piyasada, sahibi belli. ANKA’nın çalıştığı veriler sandık başında 1000 kişinin gönderdiği veriler. ANKA’ya sordum ‘ne oldu’ dedim. İtirazlar yüzünden veriler yükselememiş. AA, 60’da başlayıp gıdım gıdım psikolojik üstünlük sağlayınca. O da sandık başında milletvekili seçimi izlemekte olan yurttaşlarımızı, müşahitlerimizi, görevlilerimizi ‘zaten bu seçim bitti’ diye uzaklaştırmaktı. Sandık aynı sandık. Biz de aynı sandığın sonucunu alıyoruz. Açılan ilk sandıklarda sayın genel başkanımız yüzde 50 öndeydi. Ama sandıklar açılınca bu sonuç ortaya çıktı.

“Benim televizyonum ve ajansım yok”

  • 1982 yılından beri medyanın içindeyim. Bu arkadaşlarımın çoğu benimle çalıştı. ANKA Ajansı’nın sahibi olan Ali Fırat Atabaş, benimle çalışmış bir arkadaş. Ali Fırat benim çok sevdiğim kardeşim. Bütün verileri koyun. O söylese dahi benim böyle ajansım ve televizyon kanalım yok. Ben CHP’de sorumluluk alanı medya ve iletişimden sorumluluğundayım. Veriyle ilgili başka bir arkadaşım sorumlu. Verilerde gecikme oldu. AK Parti bizim önde çıktığımız her sandığa itiraz etti. Islak imzalı tutanaklarla YSK verilerini karşılaştırdığımızda bunlar sonucu değiştirmiyor. Bugün sayın genel başkanımızın açıkladığı gibi bir tek oyun çalınmasına dahi izin vermez. Bir tek oy için ahi itiraz ediyoruz. O oy doğru yere koyulana kadar onun takipçisiyiz. 100 yaşındaki parti bir tek seçmeninin oyunu dahi zayi etmez. Vatandaşımız emin olsun.

“Benim ağlamadığımı kim söyleyebilir”

  • Onursal Adıgüzel kendi açıklamasında belirttiği gibi. Kamuoyunda linç yaşıyoruz. Bugün en son gördüğüm Fetullahçı linç genel başkanımıza uzanmıştı. Toplumsal linç önü alınabilir bir şey değil. Masum olanları anlayışla karşılıyorum. Benim 8 yaşındaki oğlum evde 1 saat ağlamış. Benim ağlamadığımı kim söyleyebilir? Dünyanın emeği var orada. 6 yıl cezaevi var orada. Biz varlığımızı koyuyoruz. Burada isyanım Fetullahçı’ya, alçağa, namussuza. CHP’nin büyük mücadele ile buralara geldiğini görmeyenlere. Daha güzel daha iyi bir Türkiye’ye gelmek için ağlıyoruz. Ben Cumhuriyet mitinglerini yapan insanım. Bunun için 6 yıl hapis yatan adamım. Fetullahçısıyla, PKK’sıyla mücadele etmiş adamım. Arkadaşlarımızın duygusal tepkisini anlarız, onlar bizim canımız.

“Habitatımızda FETÖ duramaz”

  • Fetullah eşittir alçaklıktır. Biz yıllardır mücadele ediyoruz. AK Parti onlarla sarmaş dolaş iken ben onlarla mücadele ediyordum. Bugün benim annemin bakkalı, Kars, Keşan’dan insanlar beni arıyor. Gece ıslak belgeleri almışım, saraya getirmişim karşılığında 95 milyon para almışım. Bunlar 15 kişi toplanmışlar. Bu yalanları yayarak CHP’yi, Türkiye’yi kaosa sürüklemek istiyorlar. Sayın genel başkanımız böyle karanlık, kaotik şeyleri reddettiğimizi, böyle namussuzca yapılan kumpaslara asla ve asla prim verilmemesini söyledi. Bizim habitatımızda FETÖ’nün durması mümkün değildir. Kim haksız, hukuksuz, adaletsiz yatıyorsa onun elinden tutar kaldırırız. Biz FETÖ’cülerle, PKK’lılarla mücadele ediyoruz.

“ANKA bizim yayın organımız değil”

  • Ekrem Bey bizim ilçe başkanlığımızdan geliyor, Mansur Bey yılların politikacısı. Biz niye tartışalım. Sayın başkanlarım elindeki veriyle konuştu. ANKA bizim yayın organımız değil ki. AA verileri yüzde 60 ile verirken ANKA yüzde 40’la veriyordu. Bizim kendi sistemimiz var. Ben şahsen iletişimin mümkün olduğunca açık olmasını, paylaşılmasını isterim. Bu konu olanaklı mı değil mi bilgi sahibi değilim. Bu konuları bilgi işlemci arkadaşlarım bilir.

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz”

  • Bundan sonraki süreçte sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olacağına yüzde 100 inanıyoruz. PKK’lılarla bizi yanyana gösteren videoları şuursuzca yasalara aykırı olarak suç işleyerek yayınlayan bir Cumhurbaşkanı var. Biz aynı şeyi yapsak. Bir miting meydanında PKK’nın teröristlerinin yanına, lider kadrosunun yanına sayın Cumhurbaşkanını koysam, ona şarkı söyletsem kıyamet nerede kopar? CHP Genel Başkanı her konuşmasında terör örgütlerine lanet okuyan birisi. FETÖ’nün de PKK’nın da Allah belasını versin. Ben milletime kurşun sıkana her türlü karşılığın verilmesinde yanayım. Meclis bütçe konuşmasında İHA, SİHA’ları desteklediğimizi söyledim. Her demokrasiyi, vatanı bir ordu korur. Biz ordumuzun, güvenlik kuvvetlerimizin yanındayız.

“Ümit Özdağ ve Sinan Oğan’la birlikte olabiliriz”

  • Biz göçmenlerinin 2 yıl içerisinde insan haklarına uygun gönderileceğini açıklıyordu. Aynı şeyi Ümit Özdağ Bey ve Sinan Oğan söylüyordu. Onlar daha hassas açıklamalar yaptı. Biz terör örgütleriyle tartışmada, çatışmada en az onlar kadar hassasız. Birlikte olabiliriz, hiçbir sıkıntı yoktur. Bu tür konular, makam, koltuk, mevki bunların hiçbir önemi yoktur. Hem Sinan Bey için hem Ümit Bey için. Sorun Türkiye’yi bu ekonomik buhrandan, açlık kol geziyor. Deprem bölgemizdeki insanların büyük oy vermesinin sebebi, her aileden bir kişinin işe alınmış olması. Propaganda da ‘CHP iktidara gelince işten çıkaracak’ propagandası. 1 yıl içerisinde 1 kuruş dahi onlardan almadan evlerini teslim edeceğiz biz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER