A3 Haber

Sinan Oğan, Erdoğan’la hangi pazarlığı yaptı: Kulislerde konuşulan Erdoğan’ın Sinan Oğan planı…

Sinan Oğan, Erdoğan’la hangi pazarlığı yaptı: Kulislerde konuşulan Erdoğan’ın Sinan Oğan planı…

Sinan Oğan, Erdoğan’la hangi pazarlığı yaptı: Kulislerde konuşulan Erdoğan’ın Sinan Oğan planı…
Mayıs 23
12:16 2023

ATA İttifakı’nın dağılmasının ardından, seçmenlerinin cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kime oy vereceği tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sinan Oğan’la ilgili farklı planları olduğu, Oğan’ın da bunun pazarlığını yaptığı dillendiriliyor…

ATA İttifakı’nın dağılmasının ardından seçmenlerinin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kime oy vereceği tartışılıyor. Uzmanlara göre milliyetçi/ülkücü ve Atatürkçü olan bu kesimin büyük çoğunluğu aynı zamanda Erdoğan karşıtı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 5.2 oy alan Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, ikinci turda destek vereceği adayı dün açıkladı. Oğan, “Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğimizi ilan ediyorum” dedi.

Bugüne dek Hüda-Par’a sert eleştirileri olan ve “Cehennemin kapılarını kapatacağız” diye konuşan Sinan Oğan, Hüda-Par’a hiç değinmemeyi tercih etti.

Sinan Oğan’ın kararında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in etkili olduğu Ankara kulislerinde dillendiriliyor.

İlk turdan önce de görüşmüşler

DW Türkçe’de Sinan Oğan’la ilgili kulisleri kaleme alan gazeteci Gülsen Solaker, başka bir iddiayı gündeme getirdi. Haberde kulis bilgisi olarak Oğan’ın ilk turdan beş-altı gün önce de Erdoğan’la görüştüğü aktarıldı. Oğan, dört gün önceki son görüşmeye de Ümit Özdağ’dan habersiz gitmiş.

Oğan’ın Özdağ dahil bazı yakın çalışma arkadaşlarını da hayal kırıklığına uğratan kararının arkasında ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından partinin başına geçme arzusu gösteriliyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Sinan Oğan’ın Erdoğan’la anlaşmasında etkili olduğu iddia ediliyor.

Haberde görüşlerine yer verilen Gazeteci Yavuz Selim Demirağ şu anda MHP’ye yön veren ismin Erdoğan olduğunu söyleyerek, “Bahçeli sonrasındaki bir MHP’yi de Erdoğan kimseye bırakmayacaktır. Oğan’ın da bunun pazarlığını yaptığını düşünüyorum” yorumu yapıyor.

Ankara kulislerinde Oğan’ın ilk turdan 5-6 gün önce de Erdoğan ile bir araya geldiği, son görüşmesine ise Ümit Özdağ’dan habersiz gittiğine yönelik güçlü duyumlar bulunuyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER