Site icon A3 Haber

Yeşil Sol Parti ve HDP, ikinci tur tutumu: Demokratik dönüşüm hedefimizden vazgeçmiyoruz

Yeşil Sol Parti ve HDP eş genel başkanları, cumhurbaşkanlığı ikinci tur tutumunu açıkladı. “Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz” diyen HDP ve Yeşil Sol Parti, “14 Mayıs’ta yarım bıraktığımız işi 28 Mayıs’ta tamamlayacağız” mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın rakibi, Millet İttifakı’nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Zafer Partisi ile imzaladığı protokol sonrasında Yeşil Sol ve HDP’nin nasıl bir tutum alacağı merak konusu olmuştu. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın, bugün kameralar karşısına geçerek ikinci tur tutumunu açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın açıklaması şöyle:

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “Türkiye son zamanlarda seçim sathı mahallinde toplumu birbirine kırdırmaya kutuplaştırmaya ve savaş politikaları nezdinde gelecek ve değiştirme isteğini köreltmeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu değişim talebini asla engelleyemeyecekler. 14 Mayıs’ta YARIM Bıraktığımız işi 28 Mayıs’ta tamamlayacağız. 14 Mayıs’ta durdurduk 28 Mayıs’ta değiştireceğiz. 28 Mayıs’ta ortaya çıkan sonuç elbette bizim için ve Türkiye halkları için çok önemli olacak. Ama şunu ok iyi biliyoruz ki bu değişim talebini her türlü oyunlarla engellemeye çalışanların karşısında insanlarımızın sandığa gitme isteklerinin köreltilmesi karşısında ısrarla ve inatla mutlaka sandığa gidip oylarımızı kullanıp 28 Mayıs’ta bu saray rejimini, bu kadın ve Kürt düşmanı rejimini deriştirmek istiyoruz. O nedenle bütün halklarımıza buradan bir kez daha sesleniyoruz biz buradayız ve değiştirme konusunda kararlıyız. Siyaseten ortaya koyduğumuz tutumda herhangi bir değişim söz konusu değildir. Türkiye’nin tarihsel ve kader seçimi olan bu seçim gerçek anlamda bir kişi seçimi bir adam tercihi değildir. Bir rejim tercihidir. Bu rejimi değiştirmeye kararlıyız ve birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

HDP EŞ Genel Başkanı Mithat Sancar da şu açıklamalarda bulundu:

Exit mobile version