A3 Haber

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı
Mayıs 27
23:10 2023

Merve Dizdar, 76. Cannes Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı “Kuru Otlar Üstüne” filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı.

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı “Kuru Otlar Üstüne” filmindeki “Nuray” rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı.

Film, Türkiye’nin ücra bir köyünde zorunlu hizmetini bitiren ve başka bir öğretmen olan Nuray (Merve Dizdar) ile karşılaşana kadar ayrılabileceğine dair umudunu yitiren genç resim öğretmeni Samet’i (Deniz Celiloğlu) konu alıyor.

Filmde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bağcı, Cengiz Bozkurt, Münir Can Cindoruk, Elif Ürse, Erdem Şenocak, Elit Andaç Çam, Nalan Kuruçim rol aldı.

Filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan yaptığı açıklamada, filmin erken yaşta ücra bölgelere gönderilen memur ve öğretmenlerin kişisel inançlarındaki kademeli düşüşü yansıtmasını istediğini söylemişti.

“En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü alan Merve Dizdar ise konuşmasında, “Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum” dedi.

“Kuru Otlar Üstüne” bu yıl 76’ncısı düzenlenen Cannes Film Festivali’nin Ana Yarışma kategorisinde yarıştı.

Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimi yapılan film, perde kapandığında dakikalarca ayakta alkışlanmıştı.

Film Türkiye’de 12 Temmuz’a gösterime girecek

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Kuru Otlar Üstüne” filmi, Türkiye’de 12 Temmuz 2023’te sinemalarda vizyona girecek.

Nuri Bilge Ceylan, 2014’te “Kış Uykusu” filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanmış, “Bir Zamanlar Anadolu’da”, “Uzak” ve “Üç Maymun” filmleriyle ise Cannes Film Festivali’nden ödüllerle dönmüştü.

Merve Dizdar, Star TV’de yayınlanan “Ömer” dizisinde Ömer’in ablası “Nisa” karakterine de hayat veriyor.

Merve Dizdar kimdir?

25 Haziran 1986 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen 37 yaşındaki Merve Dizdar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Kadir Has Üniversitesi’nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapan Dizdar, tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayıp Craft Tiyatro’da devam ediyor.

İlk sinema deneyimini “Bir Ses Böler Geceyi” filminde, Cem Davran ile yapan Dizdar, “Kavak Yelleri”, “Geniş Aile”, “Bir Yastıkta”, “Doksanlar” gibi başlıca dizilerin yanı sıra son olarak “Masumlar Apartmanı” adlı dizide yer aldı. Ayrıca TRT Çocuk kanalında “Arkadaşım Bıdı” ve “23 Nisan Şenliğe Doğru” adlı çocuk programlarının sunuculuğunu üstlendi.

2018 yılında evlendiği kendisi gibi oyuncu olan eşi Gürhan Altundaşar ile 2021 yılında yollarını ayırdı.

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde kırmızı halı için Louis Vuitton imzalı pembe ve tek kolunu açıkta bırakan bir elbise giymeyi tercih etmişti. Üzerinde siyah bir bant detayı da barındıran elbise, sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Pek çok takipçisi kendisini çok beğendiğini ancak kıyafetini başarısız bir seçim olarak gördüğünü yazmıştı.

Dizdar’ın sosyal medya sayfasına, “Keşke bu kıyafeti giymeseydin”, “Kolun alçıda zannettim” gibi mesajlar paylaşılmıştı.

Paylaşımları gören ünlü oyuncu Instagram hesabından konuya dair paylaşımlar yapmış, “Yorumlarınızı okudum. ‘İğrenç, rezil, rüküş, bizi böyle mi temsil ettin, berbat bir seçim….’ Aşırı üzülmüşsünüz, üzülmeyin. Ben çok mutluyum. Benim adıma bu kadar üzülmeyin” diyerek cevap vermişti.

Dizdar ayrıca, “Bu, tartışmaya kapalı bir konu. Çünkü beni böyle kabul etmek zorundasınız. Kabul edeceksiniz ya da beni sevmeyeceksiniz. Ben böyle seviyorum. İçinde o kadar iyi hissediyordum ki, bu benim için daha önemli. Çocukluğumdan beri böyleyim. Her güzel kıyafetin üstüne küçük bir şey yapmak isterim. Beni böyle kabul edeceksiniz. Başka işiniz gücünüz vardır. Belli ki bu kıza etki etmiyor bu” ifadesini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER