A3 Haber

Araştırma: Türkiye, metamfetamin kullanımında ilk beşte yer aldı

Araştırma: Türkiye, metamfetamin kullanımında ilk beşte yer aldı

Araştırma: Türkiye, metamfetamin kullanımında ilk beşte yer aldı
Mayıs 29
16:19 2023

Türkiye, Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin yayımladığı atık su raporuna göre atık sularında en çok metamfetamine rastlanan Çekya, Litvanya, Almanya ve Kıbrıs şehirlerinin bulunduğu listede yer aldı.

 

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA), Avrupa şehirlerinde yaptığı atık su analizi ve uyuşturucu araştırmasının 2022 yılı verilerini paylaştı.

Atık sularda tespit edilen uyuşturucu miktarından yola çıkarak bir şehirdeki uyuşturucu kullanımı hakkında çıkarımda bulunan EMCDDA, amfetamin isimli sentetik uyarıcı maddeye en fazla İsveç, Belçika, Almanya, Hollanda ve Finlandiya’da rastlandığını bildirdi.

Genellikle düşük olan ve tarihsel olarak Çekya ve Slovakya’da yoğunlaşan metamfetamin kullanımına Belçika, Kıbrıs, Almanya’nın doğusu, İspanya, Türkiye ve Avrupa’nın kuzeyindeki Danimarka, Finlandiya, Litvanya ve Norveç’te de rastlandı.

60 Avrupa şehir arasında en fazla tüketimin olduğu şehirler; Ostrava, Prag ve Karlovy Vary olarak Çekya şehirleri oldu.

Raporda, Çekya’daki şehirlerin Litvanya, Almanya, Türkiye ve Kıbrıs’taki şehirlerin geldiği belirtilirdi.

İstanbul ve Adana, Türkiye’de metamfetamin kullanımının en fazla olduğu şehirler olarak raporda yer aldı.

İstanbul’un atık sularında metamfetamin haricinde esrar, ketamin ve amfetamin bulguları tespit edilirken, Ankara’da eroin ve ekstazi tespit edildi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER