A3 Haber

CHP ilçe binasına taşlı saldırı

CHP ilçe binasına taşlı saldırı

CHP ilçe binasına taşlı saldırı
Mayıs 29
20:56 2023

Giresun’da CHP Bulancak İlçe binasına dün akşam saatlerinde taşlı saldırı düzenlendi. Yaralananın olmadığı saldırıya ilişkin konuşan CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Taşla sopayla saldıranlar cam çerçeve indirdiler ve bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini taşladılar, yırttılar” diyerek faillerin yakalanmasını talep etti.

Giresun’da CHP ilçe binasına dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırı düzenlendi.

Sözcü’de yer alan habere göre, binanın camlarında bulunan Atatürk resmi hedef alınarak yapılan saldırıda camlar kırıldı. Binada maddi hasar oluşurken yaralanan olmadı.

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, İlçe Başkanı Necmi Sıbıç saldırıyı kınayarak faillerinin kısa sürede yakalanmasını istedi.

CHP İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 50’i aşkın yurttaşın yaşamını yitirdiği depremi anımsatarak “Aç sefil perişan bıraktıkları halkı unutarak alanlarda coşup eğlendiler. Dağ gibi sorunlar ortada iken neyin zaferini kutladılar? Mermiler havada uçuştu, müzik sesleri yeri göğü inletti” dedi.

Saldırıda, binanın maddi hasar gördüğünü ve Atatürk’ün posterinin taşlandığını, yırtıldığını ifade eden Sıbıç, “Atamıza saldıranlar bilsinler ki, biz Atatürk’ün askerleri olarak bu ucuz kahramanlıklara geçit vermeyiz. Biz yedi düvele kafa tutmuş kahramanların evlatlarıyız. Bu alçaklığı yapanları da, bu gerici zihniyeti aşılayanları da kınıyor, faillerin bir an önce bulunup yargılanması için gerekli işlemleri başlattığımızın bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş ise “Dün gece genelde ve yerelde neyin zaferi kutlandı anlayamadık. Sokaklar terörize edildi, can güvenliği kayboldu. Ölenler oldu, yaralananlar oldu. Partimizin Bulancak ilçe binası saldırıya uğradı. Cam çerçeve kırıldı, Atamızın posteri taşlanarak yırtıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve partimize yapılan bu saygısızlığın hesabı mutlaka sorulacaktır. Esas olarak da, bu saldırgan zihniyeti körükleyenler bu hesaptan nasibini alacaktır” ifadelerine yer verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER