A3 Haber

AKP’de gündem kabine: Kulislerde konuşulan isimler kimler, nasıl bir kabine oluşacak?

AKP’de gündem kabine: Kulislerde konuşulan isimler kimler, nasıl bir kabine oluşacak?

AKP’de gündem kabine: Kulislerde konuşulan isimler kimler, nasıl bir kabine oluşacak?
Mayıs 30
09:02 2023

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesinde sürpriz isimlere yer verebileceği konuşuluyor. Kulislerde, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yeniden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olacağı konuşuluyor. Son dönemde seçim güvenliğine gölge düşüren açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ise görev yok. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da “yeniden bakan olmak istemediği” belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili kesin seçim sonuçlarını 1 Haziran’da açıklamasının ardından cumartesi günü TBMM’de yemin edeceği, ardından da cumhurbaşkanlığı kabinesini açıklayacağı ifade ediliyor.

Yeni kabinede “sürpriz isimlerin de yer alacağının” altı çiziliyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre, bu isimlerden birinin de daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini üstlenen, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın olduğu ifade ediliyor.

Bir diğer sürpriz ismin de Hulusi Akar olduğu ifade ediliyor. AKP’den Kayseri milletvekili seçilen Akar’ın yeniden “milli savunma bakanı” olacağı kaydediliyor.

Görevine devam etmesi beklenen bir diğer bakanın ise Mevlüt Çavuşoğlu olduğu belirtiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “yeniden bakan olmak istemediği” belirtililiyor. Kulislerde, Acıbadem Sağlık Grubu başkanı ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, işadamı Mehmet Ali Aydınlar’ın yeni sağlık bakanı olacağı kaydediliyor.

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin’in adı kulislerde “adalet bakanı” olarak geçmişti. Ancak Erdoğan’ın Şahin’i, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başına getirmek istediği kaydediliyor.

Eski grup başkanvekilleri Bülent Turan, Yılmaz Tunç ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un da adı “Adalet Bakanlığı” için geçiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ise görevine devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM’de yemin ettikten sonra “bakanlık görevine devam edeceği” konuşuluyordu. Ancak bugünlerde Soylu ile ilgili başka bir iddia da gündemde. Soylu’nun, yeniden İçişleri Bakanı olmayacağı, bunun yerine TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevine getirileceği ileri sürülüyor.

Farklı kulisler dolaşıyor

Sözcü’de Veli Toprak imzalı kulis haberine göre ise Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ın damadı olan Bayraktar’ın Enerji Bakanlığı’na gelmesi bekleniyor.

Sözcü’de yer alan kulis habere göre konuşulan isimler şöyle:

  • Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile 13 yıldır MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan’ın adı kabine için geçiyor. Fidan’ın Dışişleri veya İçişleri Bakanlığı’na gelebileceği belirtiliyor.
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da Dışişleri Bakanlığı için adı dile getiriliyor.
  • Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun da Milli Savunma Bakanlığı için adı geçiyor. Trabzonlu olan Hacımüftüoğlu’nun bakan olması bekleniyor.
  • Afet ve Göçişleri adı altında iki yeni Bakanlık oluşturulması planlanıyor. Sinan Oğan’ın da adı bakanlık için geçiyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER